Het belang van het vergelijken van zonnepaneel installateurs

  BE   28 augustus 2019 Bron: Bouw & Wonen Verstuur
Het belang van het vergelijken van zonnepaneel installateurs
Wanneer je geïnteresseerd bent in de aanschaf van zonnepanelen raden wij aan om zonnepaneel installateurs te vergelijken. Elk installatiebedrijf heeft zijn eigen kwaliteit en kostenplaatje, laat je van te voren dus goed informeren wat de mogelijkheden zijn. In dit artikel zal je lezen over de voordelen van zonnepanelen en het belang van het vergelijken van zonnepaneel installateurs.

Het belang van het vergelijken

Het vergelijken van zonnepaneel installateurs is een belangrijke stap wanneer je in contact wil komen met de beste installateurs bij jou uit de regio. De voornaamste reden van het vergelijken van zonnepaneel installateurs is de kwaliteit/prijs verhouding. Dat betekent dat jij voor een lage prijs, zonnepanelen van hoge kwaliteit laat installeren door een vakman. Door zonnepaneel installateurs met elkaar te vergelijken bespaar je dus niet alleen een hoop tijd en zoekwerk maar ook op de te maken kosten.

Vergelijken via Solvari

Door zonnepaneel installateurs te vergelijken bij Solvari kom je in contact met 1 tot 5 zonnepaneel installateurs bij jou uit de regio. Deze geven jou geheel gratis en vrijblijvend advies over het maken van de beste keuze. Daarnaast bespaar je een hoop tijd en moeite en ben je verzekerd van de beste kwaliteit/prijs verhouding.Voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek jij je eigen duurzame energie op. Hierdoor bespaar je tot wel 900€ op je jaarlijkse energiefactuur en draag je bij aan een duurzame toekomst. Een exacte terugverdientijd kunnen wij niet geven omdat het afhangt van verschillende factoren. Zo speelt het aantal panelen en de ligging van de panelen een grote rol. De terugverdientijd wordt bepaald door wat jij jaarlijks bespaart, het vermogen en de levensduur van je zonnepanelen. Gemiddeld ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 7 en 10 jaar.

Zonnepanelen zijn een dure investering daarom heb je de keuze uit 3 verschillende mogelijkheden. Je kan investeren met spaargeld, investeren met een lening, investeren via een leaseplan. Door te investeren met een lening weet je precies wat je maandelijkse uitgave zijn, hierdoor geef je veel minder geld uit. De Vlaamse overheid geeft een rente van 1% over de aanschaf van zonnepanelen. Investeren met een leaseplan zit net iets anders in elkaar. De aanschaf en huur die je betaald voor zonnepanelen verdien je terug met de opgewekte stroom. De zonnepanelen zijn verzekerd tegen diefstal en zijn gemakkelijk mee te verhuizen of over te dragen aan de volgende bewoner.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo