Nieuwbouw

Het Hofbad in Den Haag is geopend

Op vrijdag 12 oktober werd tijdens een feestelijke middagprogramma het Hofbad in Den Haag geopend door burgemeester Jozias van Aartsen. Het Hofbad is het eerste overdekte 50-meter wedstrijdbad van Den Haag, en een ontwerp van VenhoevenCS architecture+urbanism.

Het Hofbad is een multifunctioneel zwemcomplex met een variatie aan recreatieve baden, instructiebad en het eerste 50-meter wedstrijdbad van Den Haag. Het complex is volledig ingericht voor trainingen en (inter)nationale zwem-, waterpolo- en schoonspringwedstrijden. Het bad heeft 4 springplanken, een duiktoren en een tribune die plaats biedt aan 500 toeschouwers. Het gebouw is ontworpen om verschillende manieren van gebruik op een vanzelfsprekende manier aantrekkelijk te maken, en daarmee zowel de professionele zwemmer als de recreant te kunnen verwelkomen.

Onder de geschubde huid van het gebouw bevindt zich een lichte, bijna organische binnenwereld, een subtiele verwijzing naar het fysieke karakter van de activiteiten die hier plaatsvinden. Het Hofbad is inmiddels ook open voor het publiek.

foto: © Ronald Tilleman