Verbouwen

Heropening Wembley opnieuw uitgesteld

Het legendarische Wembley-stadion, dat bijna volledig gerenoveerd is, zal pas midden maart zijn deuren openen. De verantwoordelijken menen echter dat de organisatie van de FA Cup op 19 mei niet in het gedrang zal komen. "We liggen nog altijd op schema om de finale van 2007 te organiseren, maar de Engelse voetbalbond kent de organisatie ervan pas aan Wembley toe als het veiligheidscertificaat gegeven is", verklaarde Alex Horne, algemeen directeur van Wembley, vandaag.

Normaal gezien moest er op 3 maart een lokale vergadering in het stadion gehouden worden voor 60.000 Londenaars, maar die werd verplaatst naar 17 maart. Het eerste sportevenement in het nieuwe Wembley, op 24 maart, zou een wedstrijd van de Engelse beloften worden. Voorwaarde is wel dat tegen dan het veiligheidscertificaat gegeven is.

Oorspronkelijk was de heropening van de voetbaltempel voorzien voor januari 2006, maar er kwam vertraging omwille van een reeks kleine problemen. Zo was er onder meer een juridisch conflict tussen een bouwmeester en één van zijn onderaannemers. Het Millennium Stadium van Cardiff, dat sinds 2001 de finale van de FA Cup herbergt, heeft al laten weten dat het 19 mei beschikbaar zal houden.