Isolatie

Handig e-book dakisolatie om lekker te wonen

Handig e-book dakisolatie om lekker te wonen
Hoe kom je als consument aan de juiste informatie om je dak energiezuinig te isoleren? Het e-book 'Een warme jas voor je dak' van Woontlekker bevat een stappenplan waarmee iedereen zelf aan de slag kan. Met de dakrenovatie van haar eigen woning als onderwerp van de uitgave, wil auteur Saskia de Jong een einde maken aan onwetendheid en onduidelijkheid in de markt. Veel bewoners weten niet dat je met eenvoudige bouwkundige maatregelen de energievraag van je woning fors omlaag kunt brengen. Het door experts gecheckte e-book is gratis te downloaden van Woontlekker, Saskia’s blog over energiezuinig wonen.

Alle klussen en verbeteringen aan hun huis moeten energiezuinige oplossingen zijn. Dat is het uitgangspunt van Saskia en haar partner Koos. Voor meer comfort in huis, een lagere energierekening en een beter klimaat. Dit zijn mooie ambities en goede voornemens, maar hoe isoleer je je dak energiezuinig? Hoe pak je dat aan, welke materialen gebruik je?

Omdat er slechts een dunne laag steenwol onder de pannen zat hebben zij het dak van binnenuit voorzien van een 17 cm dik hoogwaardig isolatiepakket. Het heeft de slaapkamers direct comfortabeler gemaakt. Hun project is het onderwerp van het e-book dat is te downloaden van Woontlekker

E-book verheldert waar markt tekortschiet

Bij de voorbereidingen voor deze dakrenovatie troffen zij onwetendheid en onduidelijkheid in de markt over de energiezuinige uitvoering. Ze kregen soms onjuiste, achterhaalde of tegenstrijdige informatie. Omdat Saskia als marketing- en communicatieadviseur duurzaam bouwen veel met gespecialiseerde bouwpartijen te maken heeft, vereenvoudigde dat haar aanpak. Zowel tijdens de voorbereidingen als de uitvoering, maar ook bij dit e-book dat door experts inhoudelijk is gecheckt.

Het gratis e-book 'Een warme jas voor je dak' verheldert waar de markt tekortschiet. Het geeft advies en praktische tips die de lezer direct kan toepassen. Dat vergemakkelijkt ieders zoektocht naar de juiste informatie en geschikte adressen.

Stappenplan aangevuld met actualiteiten en kennis

Naast de stappen voor de energiezuinige dakisolatie bevat het e-book actualiteiten en kennis over energiezuinig wonen. Die informatie is toegevoegd omdat veel bewoners niet weten dat je met eenvoudige bouwkundige maatregelen de energievraag van je woning fors omlaag kunt brengen. Zo krijgt de lezer het grotere plaatje van belang en waarde van woningisolatie. Het e-book bevat ook informatie over de Europese afspraken energieneutraal te bouwen vanaf 2020, hoeveel warmte je door een slecht geïsoleerd dak verliest en hoeveel financiële meerwaarde een energiezuinig huis heeft.

Aangevuld met de kostenberekening van haar project wil Saskia met het e-book de lezer overtuigen van de waarde van woningisolatie en van dakisolatie in het bijzonder.
Het e-book is hier gratis te downloaden

Ook interessant