Badkamers

Grote belangstelling voor Bette op de ISH

De ISH is de wereldvakbeurs voor de installatietechniek voor woningen en gebouwen. Bette, de specialist in ligbaden uit het Duitse Delbrück, presenteerde op 700 m² beursvloer meerdere nieuwe badkamerconcepten. De presentatie op de beurs weerspiegelde goed hoe het merk van een traditionele fabrikant van badkuipen is geëvolueerd tot totaalleverancier van badkamers. Bette vervaardigt naast design badkuipen van geëmailleerd staal, al geruime tijd ook douchevloeren en wastafels van hetzelfde materiaal. Het familiebedrijf toonde op de ISH voor het eerst ook badmeubels, montagetechniek en meubeltoebehoren.

Ongeveer vijftig medewerkers uit Delbrück waren aanwezig in Frankfurt. Op de eigen stand ontvingen ze zo'n 20.000 bezoekers uit de wereld van de handel, de bouw, de architectuur en de media. Voor de nieuwe designbaden was er al voor de ISH grote belangstelling vanuit de vakwereld. Bette Lux Shape, het nieuwe vlaggenschip in het productportfolio, was eerder al bekroond met de DesignPlus-prijs 2015. Dit bad figureerde zelfs prompt op de titelpagina van de beursspecial van de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Thilo C. Pahl, managing partner van de onderneming, is heel blij met al die waardering. "Het hele team heeft twee jaar lang uitgekeken naar deze beurs, die tegen de 200.000 bezoekers van over de hele wereld naar Frankfurt lokt. En dan is het mooi als je primeurs goed worden ontvangen. Als middelgrote onderneming voelen wij, dat ons bedrijf worden gedragen op een golf van sympathie en waardering."

Grote belangstelling voor Bette op de ISH

Hightechfabrikant Bette uit Delbrück heeft circa 350 man personeel en is een van de twee bedrijven in Duitsland – en een van de zeer weinigen wereldwijd – die in staat zijn badkuipen en objecten voor in het bad te produceren van staal en email. Het productieproces is gecompliceerd en vereist een specifieke know-how. Het resultaat zijn producten voor in het bad met een oppervlak dat tot in de perfectie is afgewerkt en die een heel eigen design hebben. Bette ziet zichzelf daarnaast als een industriële onderneming die sterk verbonden is met de regio. Illustratief daarvoor is dat de fabriek in Delbrück de enige productievestiging is gebleven, ondanks de sterke internationale oriëntatie van het merk. En het blijkt ook uit sommige details, zoals de vaste gewoonte om de stand die het bedrijf inneemt op de beurs altijd te laten ontwikkelen en opbouwen door vaklieden en standbouwers uit de eigen regio.

Ook interessant