Bedrijfsnieuws

Grontmij sluit één op drie Europese kantoren

Ingenieursbureau Grontmij brengt de komende vijf jaar het aantal kantoren in Europa met een derde terug. Van de 300 kantoren in Europa wil Grontmij er honderd sluiten.

Door de ICT-mobiliteit en het nieuwe werken zijn er voor medewerkers minder vaste werkplekken nodig, aldus topman Sylvo Thijsen gisteren (18 augustus) in een toelichting op de halfjaarcijfers. In het afgelopen halfjaar steeg de omzet van Grontmij met 46 procent naar 547 miljoen euro vergeleken met dezelfde periode in 2010. De stijging kwam vooral door de overname van de Franse branchegenoot Ginger Groupe.

Het onderliggende Ebita nam toe met 31,7 procent naar 29,5 miljoen euro. In Nederland daalden de opbrengsten door een afslanking van de activiteiten. Ook leidt de onderneming onder bezuinigingen bij de publieke sector. Door de slechte resultaten in Nederland kwam het onderliggende bedrijfsresultaat in de Benelux 4 miljoen euro lager uit dan vorig jaar. Voor heel 2011 rekent Grontmij op een onderliggende Ebita die dichtbij die van vorig jaar zal liggen. Alleen op de Nederlandse en Britse markt verwacht Grontmij geen groei in de komende zes maanden. Grontmij, genoteerd aan de Amsterdamse small-cap, sloot gisteren (18 augustus) 8,4 procent lager op 10, 67 euro.

Ook interessant


Build for Life