Bedrijfsnieuws

Grontmij sleept grote Zweedse opdracht binnen

Ingenieursbedrijf Grontmij heeft in Zweden een grote opdracht binnen gesleept. De opdracht met een waarde van 9,1 miljoen euro betreft de medewerking aan het ontwerp van de nieuwe rondweg van Stockholm. De opdracht zal samen met Golder Associates AB uitgevoerd worden. Het zogeheten Kungens Kurva-project heeft een totale waarde van meer dan 31 miljoen euro.

Voor de rondweg bij Stockholm bedragen de verwachte totale kosten ongeveer 2,8 miljard euro. Leif Bertilsson, directeur van Grontmij in Zweden, is blij met het binnenhalen van de opdracht door Grontmij. Volgens Bertilsson is gekozen voor Grontmij vanwege de aanpak van het Nederlandse ingenieursbureau in projectmanagement. Grontmij probeert bij projectmanagement de efficiency te vergroten door samenwerking. Daarnaast hanteert Grontmij geavanceerde werkwijzen die het bedrijf heeft ontwikkeld op basis van de ervaringen in de Zweedse markt.

De werkzaamheden van Grontmij in Zweden starten na de zomer van 2010. De verwachting is dat de werkzaamheden vervolgens gedurende de komende twee jaar uitgevoerd zullen worden. De rondweg rond Stockholm wordt in totaal 21 kilometer lang. 17 kilometer van de weg bestaat uit tunnels.

Gebaseerd op: Cobouw

Ook interessant


Build for Life