Bedrijfsnieuws

Minder winst voor Grontmij

Advies- en ingenieursbureau Grontmij heeft in de eerste helft van dit jaar minder winst geboekt. De winst na belastingen kwam uit op € 15,4 mln tegen € 18,5 mln vorig jaar. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers. Grontmij heeft vooral last van de recessie bij de onderdelen Bouw en Industrie. De crisis drukt op de marges en de volumes, aldus Grontmij. Ook kampte het bedrijf met negatieve wisselkoerseffecten.

Dat meldt het ANP. Bij de andere divisies van Grontmij gingen de zaken beter. 'De financiële prestaties in het eerste halfjaar van 2009 zijn solide. We hebben dit resultaat in een moeizaam economisch klimaat kunnen behalen dankzij onze sterke marktpositie in de sectoren Infrastructuur, Milieu, Water en Energie en ondanks aanzienlijke valuta-effecten', aldus topman Sylvo Thijsen in een toelichting.

De omzet nam in de eerste helft van 2009 met 1% toe tot € 332 mln en de orderportefeuille is verbeterd, aldus Grontmij. Grontmij verwacht voor de tweede helft van dit jaar een winst voor belastingen die gelijk zal aan de winst in de eerste helft.

Ook interessant


Build for Life