Bedrijfsnieuws

Bouwfonds neemt Duitse ontwikkelaar Kontrola over van Grontmij

Bouwfonds Property Development en Grontmij hebben overeenstemming bereikt over de overname door Bouwfonds van woningontwikkelaar Kontrola in Duitsland. De overname van 49% van de aandelen van de gebiedsontwikkeling OolderVeste door Bouwfonds-dochter Nouville Ontwikkeling maakt ook onderdeel uit van deze transactie. Nouville had al 51% van de aandelen van dit project in bezit. Bouwfonds verwerft door de overname tevens een portefeuille met een pijplijn voor productie in de komende jaren.

Kontrola wordt ingepast in de Duitse dochterorganisatie Bouwfonds Immobilienentwicklung en wordt het zesde regiokantoor met als vestigingsplaats Keulen. Met deze transactie heeft Grontmij in het eerste halfjaar van 2010 een positieve kasstroom op verkopen van niet-kern vastgoedactiviteiten gegenereerd van circa € 19,5 mln. Deze transactie leidde in het eerste halfjaar tot een boekverlies van € 0,5 mln.

Woningontwikkelaar Kontrola is gevestigd in Keulen en is actief in de regio rondom deze stad. De organisatie heeft vijftien medewerkers en verkocht de afgelopen jaren gemiddeld 200 woningen per jaar. Grontmij en Nouville Ontwikkeling zijn gezamenlijk partners in de joint venture OolderVeste. Deze vennootschap voert de grondexploitatie uit van het woongebied OolderVeste in de winterbedding van de Maas nabij Roermond. Er worden in dit plan ongeveer 900 woningen gerealiseerd. Nouville Ontwikkeling verwerft van Grontmij 49% van de aandelen van OolderVeste, waarvan zij al 51% van de aandelen in bezit had.

Door deze transactie is Nouville nu verantwoordelijk voor de gehele grondexploitatie en voor de ontwikkeling van alle woningen.

Ook interessant


Build for Life