Bedrijfsnieuws

Grontmij wil groeien om niet overgenomen te worden

Ingenieursbedrijf Grontmij wil zijn omzet de komende zes jaar verdubbelen en de marges verhogen. Het beursgenoteerde bedrijf uit De Bilt liet dinsdag weten grote overnames daarbij niet uit te sluiten.

`De Europese ingenieursmarkt is zéér gefragmenteerd en wij denken dat er een consolidatie aankomt. Wij eten liever dan dat we gegeten worden`, liet topman Sylvo Thijssen in een toelichting weten. Analisten noemen de plannen erg ambitieus en blijken nog allerminst overtuigd van het feit dat het bedrijf zijn veel bescheidere huidige doelen wel zal halen. `Er is niets mis met ambitie, maar er moet wel wat gebeuren om dit te halen`, liet analist Philip Scholte van Rabo Securities weten. Grontmij wil activiteiten afstoten die niet binnen de nieuwe groeigebieden passen.

Met een omzet van ruim 800 miljoen euro, een beurswaarde van 320 miljoen euro en ruim 8.000 werknemers is Grontmij Europese subtopper. Analisten menen dan ook dat wanneer de groeistrategie niet succesvol is, de kans groot is dat het bedrijf zelf ten prooi zal vallen aan overnames. `Voor grote Amerikaanse partijen die de Europese markt op willen is Grontmij een lekker hapje`, zegt een analist over het bedrijf.

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad

Ook interessant


Build for Life