Architectuur

Grontmij doet management project Foster

Grontmij is door de stad Stockholm gevraagd om het designmanagement te leiden bij de geplande herontwikkeling van het Slussen-district in het centrum van Stockholm. De ontwikkeling van Slussen een van Zwedens grootste infrastructurele projecten met een geschatte waarde van bijna 300 miljoen euro.

Het Britse architectenbureau Foster & Partners heeft het masterplan voor het project opgesteld. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de bouwwerkzaamheden in 2012 beginnen.

Grontmij voert de werkzaamheden uit in een consortium met de bedrijven Hifab en Projektlots. De opdracht voor het consortium betreft de ontwikkeling van een van de meest complexe projecten in Stockholm. “Het project omvat de meeste technische disciplines zoals architectuur, installatie, grootstedelijke analyse, civiele techniek, geotechniek, trillingen, risicobeoordeling, landschap, verkeer, brand en risico/veiligheid en geluidsoverlast”, zegt Grontmij.

Het project wordt in het stadshart van Stockholm uitgevoerd terwijl het metro-, trein-, bus-, auto-, boot-, voetgangers- en fietsverkeer gewoon doorgaat.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant