De Verbouwing

Grondwaterpeil verlagen voor de bouw van een kelder

Grondwaterpeil verlagen voor de bouw van een kelder
Voordat je begint met de graafwerkzaamheden voor een nieuwe kelder, moet je ervoor zorgen dat er geen grondwater in de bouwput komt te staan. Grondwater is daar een probleem omdat de put niet stabiel gehouden kan worden en dus kan instorten. Bovendien kun je in het water nu eenmaal niet bouwen. Het grondwaterpeil moet op de bouwwerf enkele meters naar beneden. Met behulp van een pomp kun je het grondwater rondom de bouwplaats laten wegpompen.

Langs de randen van de toekomstige kelder zijn om de drie meter gaten geboord van iets meer dan 3 meter diep. Ook langs de gevel van de bestaande woning. Daarin zijn kunststof buizen gestoken die worden aangesloten op de pomp. Deze zullen ervoor zorgen dat het grondwater op voldoende afstand van de bouwput blijft.

Grondwater pompen voor de bouw van een kelder

Het is belangrijk dat enkele weken voor de start van de graafwerkzaamheden gestart wordt met pompen. Ook tijdens de werken zal de pomp blijven draaien. Als de pomp eenmaal is uitgeschakeld, zal het grondwater zeer snel op het oude peil terugkeren.

Grondwater pompen voor de bouw van een kelder
Deze pomp zorgt ervoor dat het grondwater tijdens de bouw van de kelder weg blijft.

Ook interessant