Muurbekleding

Groen voor een rustgevend interieur

Groen voor een rustgevend interieur
Ben je op zoek naar kleur inspiratie voor het verven van één of meerdere muren in de woon- of slaapkamer? Een veelzijdige kleur die past bij veel andere kleuren en zorgt voor een rustgevend gevoel? Dan is groen de juiste keuze. Met deze kleur is enorm veel mogelijk, je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Laat je inspireren en ontdek hoe groene muren de hoofdrol kunnen spelen in een stijlvol en tijdloos interieur. Lees snel verder.

Een natuurlijke kleur

Iedere kleur heeft zijn eigen uitstraling en roept een bepaald gevoel op. Zo creëert blauw een frisse uitstraling, geeft rood een warm gevoel en wordt groen vaak gezien als één van de meest rustgevende kleuren. Groen geeft een relaxed gevoel omdat het een natuurlijke kleur is die doet denken aan de rust en kalmte van de natuur. Om dit rustgevende gevoel te versterken kunnen groene muren worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout, leer, riet en andere bruintinten zoals cognac.

Verschillende tinten groen

Naast het feit dat de kleur groen goed samengaat met natuurlijke materialen en bruintinten, past een groene muur in vrijwel iedere andere interieurstijl. Heeft je woonkamer een Hotel Chique uitstraling? Ga dan voor een donkergroene kleur en combineer dit met gouden accessoires. Goud in combinatie met donkergroen geeft een luxe uitstraling. Wil je een frisse uitstraling waardoor je woning ruimtelijker oogt? Combineer dan een lichte tint groen met andere lichte pastelkleuren. Voor een speelse uitstraling kun je ook verschillende groentinten combineren op één muur. Het zorgt voor een dynamisch karakter en geeft meer diepgang aan de ruimte.

De eerste stap

Vind je het toch nog spannend om de stap te zetten en de kleur groen in je interieur te verwerken? Combineer de kleur dan met witte elementen. Doordat wit een heldere kleur is blijft de focus op de witte kleur en krijgt het dus net wat meer aandacht in het complete interieur. Je kunt hierbij denken aan een witte kast, of witte accessoires zoals een schilderij. De aandacht gaat eerst naar deze witte accessoires en vervolgens naar je groene muur. Een andere tip is om de helft van een muur te voorzien van groene muurverf en de andere helft wit te laten. Of kies er bijvoorbeeld voor om houten panelen te verwerken tegen de muur.

Ben je op zoek naar nog meer woon- en tuininspiratie? Bezoek dan de website van Wonen in de Regio voor meer relevante wooninspiratie en informatie.