Badkamers

Badkamertrends in 2024: perfecte imperfectie en kleurrijke badkamers

In 2024 brengt STG Badkamers een frisse wind in badkamerdesign, met een focus op duurzaamheid en 'perfecte imperfectie'. Deze tendens benadrukt individualiteit en verbinding met de natuur. STG Badkamers zet kleur centraal in haar assortiment, van de levendige 'Color Popping'-trend met tinten als koraal en oxblood tot de subtiele ton-sur-ton benaderingen en monocolor stijlen. Deze veelzijdigheid in kleurgebruik benadrukt het streven naar unieke, functionele en mooie badkamers.

STG - Badkamertrends in 2024: perfecte imperfectie en kleurrijke badkamers
Tonsurton - IdealStandard by STG badkamers

STG Badkamers speelt in op de hedendaagse verschuivingen in leefstijlen en woonbehoeften. Deze trends weerspiegelen een evolutie in huiselijkheid, woonvormen en duurzaam denken. Met een gevarieerd aanbod dat inspeelt op deze veranderingen, leggen ze de nadruk op ecologisch verantwoorde producten, waaronder gerecycleerde materialen en waterbesparende technologieën.

STG - Badkamertrends in 2024: perfecte imperfectie en kleurrijke badkamers
Barbiebadkamer by STG badkamers

Focus op natuur wordt verder uitgediept met groene en aardse kleuren die een rustgevende sfeer creëren, het buitenleven naar binnen halen en het welzijn verbeteren. Groentinten, gecombineerd met retro- en vintage-elementen. De nood om uit de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen, vertaalt zich duidelijk ook naar het interieur.

STG - Badkamertrends in 2024: perfecte imperfectie en kleurrijke badkamers
Clou by STG badkamers

De perfecte imperfectie: persoonlijkheid, functioneel design en kleur

In 2024 focust STG Badkamers op maatwerk in badkamerontwerpen, met collecties die zowel rust brengen als functioneel zijn. 'Warm minimalisme' gericht op een goede balans tussen persoonlijke smaak en comfort. Dit uit zich in subtiele kleurnuances en een gestructureerde, rustgevende inrichting, met beige en bruine tinten die zorgen voor een gevoel van rust en evenwicht. Deze tinten passen dan ook naadloos binnen diverse interieurstijlen, zoals Wabi Sabi, Japandi, Modern Seventies en Hotel Chique.

Tegelijkertijd viert STG Badkamers de 'perfecte imperfectie', een trend die individualiteit omarmt. Deze stijl legt de nadruk op zelfexpressie met authentieke, persoonlijke interieurs. Ook uitgesproken kleuren en eclectische stijlen staan voorop, met opvallende tinten zoals Barbie-roze, bubblegum, koraal, oxblood en cordovan die een feestelijke sfeer in de badkamer creëren, passend bij de hedendaagse behoefte aan vreugde en positiviteit. Deze krachtige kleuren worden afgewisseld met subtielere opties zoals terracotta, vaak gecombineerd met kaki groen, voor een elegante en verfijnde uitstraling.

STG - Badkamertrends in 2024: perfecte imperfectie en kleurrijke badkamers
Axor Conscious by STG badkamers

Art deco en monocolor

Art deco blijft een belangrijke trend in 2024, zich vernieuwend met ribbed details, ronde vormen en luxueus kraanwerk voor een verfijnde uitstraling. Monocolor toepassingen, met name in tinten als kaki groen en zandkleuren, creëren een harmonieuze en kalmerende sfeer. Deze stijl toont hoe één kleur een krachtig statement kan maken in de badkamer.

STG - Badkamertrends in 2024: perfecte imperfectie en kleurrijke badkamers
Monocolor Vitrium Cinnamon - Duravit by STG badkamers

Vormgeving die indruk maakt en tijdloze Scandinavische stijl

In 2024 vernieuwt STG Badkamers de vormgeving door conventionele designs te overstijgen, wat een extra dimensie aan de badkamer geeft. 'Edged' ontwerpen, beïnvloed door de Japandi-stijl, voegen een frisse draai toe met kenmerkende randen in waskommen en baden. 'Flat Shapes', vaak uitgevoerd in natuursteen, samen met 'Ribbed' details in glas en meubilair, weerspiegelen Art deco-invloeden. Deze elementen worden gecombineerd met ronde en organische vormen. De Scandinavische stijl, gekenmerkt door het gebruik van eik, mat wit en zwart-witcombinaties, blijft een tijdloos elegante keuze in 2024, perfect voor liefhebbers van een minimalistische, serene en heldere esthetiek.

STG - Badkamertrends in 2024: perfecte imperfectie en kleurrijke badkamers
Multisuite Ipalys - IdealStandard by STG badkamers

Tot slot in het kort

  • Vormen: flattened curves, ronde vormen, ribbels, organische vormen en edged
  • Kleur: monocolor in voornamelijk grijs en groen, ton-sur-ton in een waaier aan kleuren, color poping
  • Stijlen: Art deco, Scandinavische stijl, Japandi en natural

STG - Badkamertrends in 2024: perfecte imperfectie en kleurrijke badkamers
Axor by STG badkamers

Ook interessant