Badkamers

Badkamertrends 2023: duurzame materialen en badkamertegels

Badkamertrends 2023: duurzame materialen en badkamertegels
Het begin van een nieuw jaar is een goed moment om je woning aan te pakken. Althans: dat vinden veel mensen, want januari staat vaak in het teken van veranderingen en natuurlijk de grote schoonmaak. Uit onderzoek blijkt dat een opgeruimd huis dat naar je smaak is ingericht bijdraagt aan een gelukkiger leven.

Veel mensen gooien hun woonkamer, tuin of keuken om, maar hoe zit het eigenlijk met de badkamer? Ook daar zijn ieder jaar nieuwe trends voor te vinden. Zo staat 2023 in het teken van stijlvolle badkamertegels en duurzaamheid. In dit artikel lees je er meer over.

Badkamertegels in natuurlijke kleuren

Als er iets is dat de laatste jaren hip is (geworden) dan zijn het wel aardekleuren. In de badkamer zien we deze kleuren in 2023 eveneens terug. Denk aan mosgroen, terracotta en zandkleur, maar ook aan bruin en heel donkergroen. Een combinatie van deze kleuren is natuurlijk helemaal een goed idee.

Kies voor een stijlvolle basis met mooie badkamertegels, zoals decortegels of mozaïektegels in een natuurlijke tint. Badkamertegels zijn tijdloos en duurzaam, waardoor je er extra lang van kunt genieten. Op basis daarvan richt je de rest van de badkamer in met bijpassende natuurlijke kleuren.

Duurzaamheid toepassen in je badkamer

Wat uiteraard ook helemaal in deze moderne samenleving past is duurzaam wonen. In je badkamer kun je op verschillende manieren rekening houden met duurzaamheid. Zo zijn waterbesparende kranen een goed begin om duurzamer om te gaan met water. En wil je minder toiletpapier gebruiken?

Dan is een toilet met een bidet een goed idee. Daar maken ze in het buitenland, bijvoorbeeld in Azië, al veelvuldig gebruik van, omdat de leidingen daar vaak te klein zijn voor al dat toiletpapier. Het is daarbij de ideale manier om minder papier te gebruiken en zo een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Natuurlijke materialen mogen ook niet ontbreken

Net als natuurlijke tinten zijn natuurlijke materialen eveneens onmisbaar in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen en marmer; twee materialen die je goed kunt gebruiken voor vloeren, wanden en badkamermeubelen zoals de gootsteen. Ook hout is een materiaal dat prima in de badkamer kan.

Denk aan een robuust eikenhouten badkamermeubel met daarin een wasbak van natuursteen of marmer. Zo combineer je het beste van twee werelden op een mooie en stijlvolle manier. Ook materialen als bamboe, linnen en rotan vormen een mooie basis voor de badkamer.

Kies voor organische vormen in de badkamer

Vorig jaar zagen we veel organische vormen in huis, met name in de slaapkamer en in de woonkamer. De badkamer is in 2023 ook aan de beurt wanneer we het hebben over ronde vormen die een soort zachtheid uitstralen. Organische vormen zijn heel goed toe te passen in de badkamer.

Een rond aflopend kastje of ronde wasbakken zijn een goede keuze, net als ronde spiegel, baden met ronde vormen en zelfs afgeronde muren met badkamertegels of zo'n prachtige nis in een boogvorm. Je kunt alle kanten op met deze trend voor je badkamer waarbij er voor iedere smaak en elk interieur wel een passend rond meubelstuk verkrijgbaar is.

Ook interessant