Architectuur

Groen licht voor bouw 215 meter hoge Zalmhaventoren

De gemeenteraad van Rotterdam heeft donderdag 8 september het aangepaste bestemmingsplan voor de Gedempte Zalmhaven goedgekeurd. Hierdoor is de weg vrij voor de 215 meter hoge Zalmhaventoren die ontwikkelaars AM en Amvest er willen bouwen.
“Wij zijn ons bewust van de bijzondere verantwoordelijkheid die wij hiermee hebben gekregen om dit nieuwe icoon voor de skyline van Rotterdam tot realiteit te maken”, verklaart Wilco van den Ban namens AM en Amvest. “De Zalmhaven zal met haar verschijningsvorm en verscheidenheid aan functies en voorzieningen een aanwinst zijn voor de stad.”

Het project, dat De Zalmhaven genoemd is, omvat een toren van 215 meter, geflankeerd door twee geschakelde gebouwen van 70 meter hoog. De hoge toren wordt ontworpen door Dam & Partners Architecten, de twee lagere torens worden ontworpen door KAAN Architecten. In de toren komen circa 260 appartementen. In de lagere gebouwen, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, komen circa 180 appartementen en 35 eengezinswoningen.

In het project komen zowel koop- als huurwoningen. Daarnaast komt er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, een parkeergarage en mogelijk een publiek toegankelijk uitkijkplatform. Bovendien is binnen het bestemmingsplan ruimte voor circa 7.500 m² aan kantoor- en commerciële voorzieningen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant