Architectuur

Grimshaw gekozen voor masterplan Union Station

Architectenbureau Grimshaw is samen met Gruen Associates gekozen om het masterplan te maken voor de vernieuwing van het Union Station in Los Angeles. Het bureau werd geselecteerd aan de hand van een visie voor het stationsgebied.

Het bureau werd gekozen uit zes kandidaten, waaronder het Nederlandse UNStudio. De visie van Grimshaw omvat de aanpassing van het station aan de toekomst en het ‘ov-vriendelijk’ maken van de stad Los Angeles.

Vandaag de dag verwelkomt het station 70.000 treinreizigers per dag. Omdat dit aantal blijft groeien, moet het station worden aangepast. De stad wil daarbij het ov-netwerk gaan verbeteren met meer knooppunten en vervoersmiddelen, zoals waarschijnlijk een hogesnelheidstrein.

Ook wordt een gebied van ongeveer zestien hectare rond het station aangepakt. Het is nog niet bekend welke functies hier gerealiseerd gaan worden. Het gebied moet onder meer veiliger en toegankelijker worden voor fietsers en voetgangers.

De komende tijd werkt Grimshaw het masterplan verder uit. Het project is volgens de planning in de zomer van 2014 voltooid.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl