Gloednieuw droom(strand)huis (fotospecial)

25 juli 2008 Bron: Woonmagazine Verstuur
Dit nieuwe droomhuis loopt letterlijk vanaf de weg omlaag naar het meer. Het ontwerp volgt helemaal de natuurlijke glooiingen van het terrein. Een modern strandhuis voor een actieve single bewoner die thuis werkt. Dat was de opdracht die de architect kreeg voor het beperkend kleine reepje grond aan het prachtige Lake Washington in Kirkland. De smalle steile bouwgrond werd ook nog eens in tweeŽn gedeeld door een weg, waardoor het gedeelte waarop gebouwd kon worden zeer gering was.

Deze beperkingen leidden ertoe dat de architect een ontwerp maakte met lagen en overlappende ruimtes in een open verdieping zodat er vanuit zoveel mogelijk van de belangrijke woonvertrekken uitzicht zou zijn op het meer. Deze informaliteit en openheid qua ruimte passen goed bij de levensstijl van de eigenaar. Het huis is georganiseerd rond een centrale twee-verdiepingen hoge wenteltrap die als het ware de ruggengraat of het klokhuis van de woning vormt.

De ingang is aan de straatkant. Door de indeling kan natuurlijk licht doordringen tot diep in het huis en dit creŽert een verrassende galerie-ruimte. In navolging van de geaccidenteerdheid van het terrein, de beperkingen van de zone en de voorliefde van de eigenaar voor volume is de benedenverdieping ingedeeld in drie niveaus die trapsgewijs over het terrein glooien.

Het huis loopt dus letterlijk vanaf de weg omlaag naar het meer. Moderne vormen, materialen en afwerkingen maken hier een prachtig en compleet ontwerp van.

Bekijk de fotospecial van deze bijzondere woning. Klik hier.

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo