Energie

Global warming tegengaan: de hulp van zonnepanelen

Global warming tegengaan: de hulp van zonnepanelen
Global warming is een steeds vaker voorkomend onderwerp. Als je naar de radio luistert hoor je alsmaar vaker een gesprek over global warming, of een nieuwsbericht over bijvoorbeeld weer een nieuwe overstroming of ergens een record temperatuur. Ook op scholen worden leerlingen steeds beter ingelicht over de problemen van de opwarming van de aarde. Global warming gebeurt al sinds de grote spurt in welvaart in de 20e eeuw, we hebben het echter nog lang niet de hele tijd door gehad. Pas in de late 20e eeuw werd er meer onderzoek gedaan en begon men pas te accepteren dat er iets helemaal mis ging. Nu zitten we op het punt waar bijna iedereen bewust is van het probleem en we zelf individueel actie moeten nemen tegen de opwarming van de aarde. De opwarming vindt ten slotte plaats aan de hand van de acties van de mens, dus dan kunnen mensen dit ook weer terug draaien.

Tegenwoordig zijn we er steeds meer van bewust en dit is ook een goed iets. Met de kennis van nu kan er steeds meer gedaan worden tegen de opwarming van de aarde. De steeds verbeterende technologie zorgt voor nieuwe onderdelen in het huis, waarmee een huishouden steeds duurzamer draaiende kan worden gehouden. Graag neem ik je hierin mee.

Global warming, het wordt steeds warmer!

Door ons extensief gas, energie, olie, kool en noem maar op gebruik warmt de aarde in een rap tempo op. De ijskappen begin alsmaar meer en meer te smelten wat de zeespiegel doet stijgen. We moeten zelf beginnen onze eigen manieren van doen te veranderen om de opwarming van de aarde te vertragen, of beter zelfs, te stoppen.

Dagelijkse verwarming

Er zijn diverse dingen die je in het dagelijks leven doet die zorgen voor uitstoot van Co2. De mens van de hedendaagse samenleving heeft nou eenmaal bepaalde behoeftes die vervuld moeten worden en dat gebeurt niet magisch. Hiervoor gebruiken we dus handige technologische dingen. Je kunt als eerste bijvoorbeeld de verwarming niet zo hoog zetten, zodat je minder hoeft te verbranden. Daarnaast kun je nog minder lang douchen, minder apparaten opladen, vaker fietsen of gebruik maken van het ov en ga zo maar door. Als je meer initiatief neemt voor jezelf dan is dat gunstig voor het milieu.

Het plaatsen van zonnepanelen

Een opkomende manier van zonnepanelen zijn de glas glas zonnepanelen. Deze worden makkelijk aangebracht door een installateur zonnepanelen en brengen extra voordelen met zich mee. De 2 lagen glas zorgen bijvoorbeeld voor meer opbrengsten, en hierdoor verdien je de zonnepanelen snel terug. De energie van zonnepanelen is goedkoper, dus des te langer je het gebruikt, des te meer je profiteert. Ook de moeite die erin gestoken is verdien je terug door daarna jarenlang zonder moeite te hoeven doen energie te krijgen.

Ook interessant