Bouwmaterialen

Bouw aan een duurzame toekomst met slim én stijlvol dak

Bouw aan een duurzame toekomst met slim én stijlvol dak
Nu de energieprijzen de pan uit swingen, zijn alternatieve stroombronnen hét gespreksonderwerp. Zonnepanelen zijn een logische optie, maar verstoren vaak het harmonieuze uitzicht van je dak. Dakbedekking moet niet alleen functioneel zijn, maar ook mooi ogen. Terreal Solterre Premium PV biedt dé oplossing: een geïntegreerd PV-systeem waarin zonnepanelen tussen de dakpannen worden weggewerkt. Het PV-systeem is makkelijk te installeren door de dakdekker, stijlvol én duurzaam!

Dit jaar kregen we het op ons dak: de beruchte inflatie. De prijzen van veel producten schoten razendsnel de lucht in, zo ook die van energie. Alternatieve stroombronnen en hernieuwbare energie zijn dan ook nu bij velen top of mind. Zo zijn zonnepanelen een logische keuze, maar de stijlbreuk tussen het dak en de panelen vormt vaak nog een struikelblok.

Creaton Terreal komt met de oplossing op de proppen en bedacht een innoverend systeem waarbij de zonnepanelen in het dakvlak worden geïntegreerd en tussen de dakpannen worden geplaatst. Met Terreal Solterre Premium PV geef je je huis een harmonieus, duurzaam, windbestendig en waterdicht dak. Bovendien bespaar je op dakpannen. Een win-win dus!

Creaton Terreal

Installatie: van een leien dakje

Terreal ontwikkelde het geïntegreerde Terreal Solterre Premium PV voor de professionele dakdekker en is het beste aangepast aan zijn/haar expertise. Zo kan de dakdekker het PV-systeem makkelijk en vlot installeren. Het systeem is compatibel met alle architecturale stijlen, en alle dakpannen en leien. Daarnaast levert Creaton Terreal de complete kit met alle nodige componenten voor een snelle installatie: de panelen, set voor waterdichting, micro-omvormers, schakelkast, kabels en bedrading.

Bekijk in onderstaande afbeelding de componenten in de kit.

Creaton Terreal

Safety first

Door de toepassing van micro-omvormers vermijd je hoogspanning op het dak, wat de brandveiligheid ten goede komt. Alle nodige kabels worden geleverd en voorbereid door Terreal. Zo hoeft de dakwerker geen kabels door te knippen of stekkers te installeren, waardoor hij/zij het systeem zonder risico kan plaatsen.

Stijlvolle en duurzame indak-oplossing

Tegenwoordig kunnen we er niet meer rond: groene energie is the way to go, maar het oog wil ook wat. Dankzij dit geïntegreerd PV-systeem gaan duurzaamheid en esthetiek nu hand in hand. Het slim Terreal Premium PV-systeem wordt weggewerkt tussen de dakpannen en is zo een pak esthetischer. Bovendien vermijd je zinloze dakpannen op de plaats van de zonnepanelen én bespaar je zo in gewicht. Daarnaast draagt het PV-systeem bij aan de energietransitie, zorgt het voor koolstofarme oplossingen en is het voor 94,7% recycleerbaar. Op deze manier werk je aan een betere toekomst met hernieuwbare energie, maar bekom of behoud je een mooi dak.

Bovendien gaat Creaton Terreal voor de beste kwaliteit, waardoor de dakpannen en PV-systemen decennialang meegaan. Het bewijs? Klanten krijgen tot 30 jaar waarborg op alle Creaton Terreal dakpannen en 25 jaar prestatiegarantie op het elektrische vermogen van PV-panelen.

Creaton Terreal

Geschikt voor nieuwbouw én renovatie

Ben je bezig met verbouwingen? Of leg je net de eerste steen? Het Terreal Premium PV-systeem geeft je twee mogelijkheden. Zo kan je bij nieuwbouw een deel van de voorziene dakpannen vervangen door het PV-systeem, of bij een dakrenovatie zonnepanelen plaatsen. Het PV-systeem kan je inbouwen met profielen in dezelfde kleur als de dakpannen. Dit resulteert in een harmonieus, stijlvol dak dat ook duurzaam is.

Grote expertise

Het geïntegreerd PV-systeem wordt geplaatst door de dakexperten bij uitstek, m.a.w. dakdekkers die hiervoor een PV-opleiding kregen. Een aanspreekpunt dus én geplaatst door professionals: 2 vliegen in 1 klap. De parallel geschakelde micro-omvormers zorgen voor het hoogste rendement van je zonnepanelensysteem. Meer informatie over het PV-systeem vind je hier.

Creaton Terreal

Ook interessant