Veranda - Overkappingen

Glazen schuifwand: breng huis en tuin samen

Glazen schuifwand: breng huis en tuin samen
Wat is het toch genieten van je tuin. Het hele jaar door is het heerlijk vertoeven op een veranda of in een serre wanneer je deze van een overkapping van aluminium, steen of hout voorziet van glazen schuifwanden. Dankzij deze toevoeging geniet je zelfs op koude winterse dagen van een kopje koffie op het terras met uitzicht op de tuin. Misschien gebruik je er een elektrisch kacheltje bij om het extra behaaglijk te maken. Het uitzicht van vogeltjes en tuinplanten blijft toch heerlijk. Wil je het hele jaar genieten van het uitzicht en de tuin samenbrengen bij de woning? Dan is een glazen schuifwand echt iets voor jouw huis.

Isolerende, doorzichtige muur

Heb je een serre of terrasoverkapping dan is het aan te raden om te kiezen voor glazen schuifwanden in de aanbouw. Dankzij de rails die in het plafond van de overkapping en in de vloer ervan worden gemonteerd, kun je een deel van de glazen schuifwand openschuiven om zo van je terras of veranda de tuin in te wandelen. Zo heb je extra ruimte over om te genieten. De doorzichtige muur isoleert de ruimte overigens optimaal, want het houdt de warmte van de zon vast, maar ook de warmte van het huis. Hierdoor geniet je niet alleen op koude, zonnige dagen van het buitenleven, maar ook van meer warmte in de woning zelf.

Eenvoudig in onderhoud

Een glazen schuifwand is tevens makkelijk in het onderhoud. Je zal wel geregeld de ramen zemen van een glazen schuifwand. Om zo lang mogelijk van het glas te genieten, is het van belang dat je het glas schoonmaakt met een mild reinigingsmiddel, zodat je de rails en de eventuele dunne kozijnen niet beschadigd. Om krassen te voorkomen, is het aan te raden om de ramen eerst even af te spuiten met water. Vooral aan de onderkant kan door regen modder en zand op de ruiten vastkleven. Daarna ga je met een zachte borstel of spons, microvezel doek en trekker aan de slag om de ruiten streeploos schoon te maken. Let wel: als er vaak vogels tegen de ruiten aanvliegen, dan is het aan te raden om je glazen schuifwand te voorzien van speciale stickers. Deze zorgen ervoor dat vogels er niet tegenaan vliegen en belemmeren je uitzicht nauwelijks.

Puur genieten

Het plaatsen van een glazen schuifpui is heel gemakkelijk en kan je met de juiste materialen gemakkelijk zelf doen. Eenmaal gemonteerd merk je meteen dat er meer warmte in de woning wordt vastgehouden en dat je binnen heel erg van buiten kan genieten. Je hoeft deze extra kamer in de tuin alleen nog maar in te richten met gezellige meubels. Kijk eens naar buiten? Zie je jezelf al zitten met een goed boek en een kopje koffie op zondagochtend als de zon door de ramen schijnt? Of met het hele gezin aan een grote eettafel voor een lunch. Het kan ook een gezellige speelkamer worden. Dan is een glazen schuifwand echt iets voor jouw woning.

Ook interessant