Tuin

Zo haal je het meeste uit je tuin

Zo haal je het meeste uit je tuin
Wat verwacht jij van jouw tuin? Is het een plaats om vrienden te ontvangen? Feestjes te geven? Of zoek je liever de rust op na een drukke werkdag? Verzet je graag jouw zinnen door te tuinieren? Of wil je je eigen groenten telen? Iedereen heeft andere verwachtingen. Maar wat zeker is, door de omstandigheden van de laatste jaren, zijn meer mensen op zoek naar een buitenruimte aan hun eigen huis. Tuinen zijn populairder dan ooit. Maar hoe haal je nu eigenlijk het meeste uit je tuin?

Van het terras naar de tuin

Om een goede samenhang te hebben tussen het huis en de tuin, is het terras een goede overgang. Daardoor is het eerste gedeelte van de tuin eigenlijk een verlengde van het huis. Dit is super in de zomer op mooie dagen. Maar wat als het regent, of waait? Kan je dan helemaal niet buiten zitten? Bij ForaVida is er keuze uit verschillende terrasoverkappingen. Daardoor wordt de tijd die buiten doorgebracht kan worden aanzienlijk uitgebreid. Op een regenachtige dag kan je dan toch lekker buiten luieren of een boekje lezen, luisterend naar de regen die zachtjes neervalt. Als je dat nog aanvult met glazen schuifwanden, kan je vanaf de vroege lente tot laat in het najaar genieten van de buitenruimte. Zelfs op een mooie winterdag is het heerlijk vertoeven in het overdekt terras.

Bloemen en planten

Als je op het terras zit te genieten van de rust of vrienden op bezoek hebt, wil je natuurlijk ook een mooi uitzicht hebben. Zorg er daarom voor dat de tuin er mooi en verzorgt uit ziet. Als je groene vingers hebt, is dat heel vanzelfsprekend en heb je ideeën in overvloed. Heb je echter geen zin om elke week veel werk in de tuin te steken, zorg dan voor planten die minder onderhoud vergen. Vraag zeker advies in het lokale tuincentrum, zodat je de juiste planten voor jouw tuin hebt. Heb je een heel zonnige tuin, of veel schaduw? Welk soort grond heb je? Er zijn verschillende parameters om rekening mee te houden zodat je de juiste plantensoorten kan kiezen die goed zullen gedijen.

Verlichting

Vergeet in het hele verhaal zeker niet om de juiste verlichting te voorzien. Het is altijd leuk om tijdens de donkere winterdagen of zwoele zomeravonden nog steeds de tuin te kunnen zien. Met verlichting die de juiste plaatsen in de schijnwerpers kan zetten, krijg je meteen een extra gezellige sfeer. Let er wel op om met het juiste type verlichting te werken. In de tuin heb je immers waterdichte verlichting nodig. Laat het aansluiten of toch op zijn minst nakijken door een professional. Zo voorkom je dat het hele huis op een dag zonder stroom zit.

Genieten

Om samen te vatten, vergeet vooral niet om ervoor te zorgen dat je zo veel mogelijk kan genieten van de tuin. Het is een heerlijke aanvulling van de woning die, als het goed ingericht is een echte meerwaarde kan betekenen voor de woning.