Domotica

Glasvezel: duurzaam en een must voor 5G internet

Glasvezel: duurzaam en een must voor 5G internet
In de afgelopen jaren heb je er vast wel eens van gehoord; Glasvezel. In vrijwel elke woonplaats zijn inmiddels werkzaamheden geweest of staan deze nog op de planning. Toch blijft op dit moment de aanleg van glasvezelkabels achter in de Randstad en verschillende buitengebieden. Terwijl vrijwel iedereen er van heeft gehoord of van de voordelen van glasvezel wilt profiteren. Om hier volledig van te profiteren is het zaak dat heel Nederland wordt vol gelegd met glasvezel. Een goede zaak dus om ook bij jou in de buurt vol voor glasvezel te gaan.

Wat is glasvezel?

Zoals de naam glasvezel al een beetje weggeeft is glasvezel een soort vezel, zo dun als een haar, die volledig wordt gemaakt van een speciaal soort glas. In tegenstelling tot eerder soorten kabels en verbindingen is glasvezel supersnel in het verzenden van onder andere bestanden. Deze bestanden worden verstuurd door een laserlicht dat heel snel aan en uit knippert.

Wat kun jij met glasvezel?

Glasvezel kan worden ingezet voor jouw internet-, telefonie- en televisieverbinding. Door deze verschillende diensten via glasvezel te laten verlopen garandeer je jezelf niet alleen van een razendsnelle verbinding van buitenaf naar jouw huis, maar ook andersom. Met glasvezel is het namelijk mogelijk om uploadsnelheid gelijk te stellen aan downloadsnelheid.

Welke voordelen heeft glasvezel?

Ken jij die vervelende momenten wanneer je thuis op de bank Netflix wilt kijken en de film enorm lang moet laden voordat deze eindelijk kan beginnen? Deze tijd is met glasvezel ten einde. Glasvezel van KPN zorgt bijvoorbeeld voor razendsnel internet en een constante kwaliteit in de verbinding. Geen ergernissen door langzaam internet dus. Hiernaast is glasvezel ook vanuit het duurzaamheidsperspectief erg interessant. Glasvezel vormt de basis voor een nieuw en vooral erg krachtig 5G-netwerk.

Hoe krijg ik glasvezel in mijn huis?

Allereerst is het zaak om te bepalen waar jouw glasvezelaansluiting in huis zal komen, over het algemeen zal dit in de meterkast van de woning zijn. Vervolgens dient er een glasvezelverbinding aangelegd te worden bij jou in de straat. Zonder deze verbinding is er immers niets mogelijk. Hierna is het pas mogelijk om de verbinding door te trekken tot in de woning. Het enige wat jij nu nog nodig hebt is een glasvezelabonnement. Ook tijdens het verhuizen is het belangrijk om te controleren of de woning beschikt over glasvezel, zodat je weet welke abonnementen kunt aansluiten.

Dit is een samenwerking.

Ook interessant