Interieur

5 innovaties die ieder nieuw huis moet hebben

5 innovaties die ieder nieuw huis moet hebben
Een nieuwe woning geeft de start aan van een nieuw begin. Natuurlijk wil je dit zo goed mogelijk aanpakken. Met alle mogelijkheden open is het wel zo fijn om je huis precies zo in te richten als jij dat wilt. Er zijn een aantal interessante innovaties op de markt die je op weg helpen om het wooncomfort in je nieuwe woning te vergroten.

1. Een glasvezel aansluiting

Wat is glasvezel van KPN nou eigenlijk? Een glasvezel aansluiting is in principe een internet aansluiting, maar dan een heel stuk sneller. In sommige wijken ligt al glasvezel, maar helaas is dit nog niet overal het geval. Doe dan ook wat onderzoek voordat je de nieuwe woning betreedt en kijk of glasvezel ook op jouw postcode mogelijk is. Je zal er geen spijt van hebben, dat is zeker!

2. Een slimme thermostaat

Met de slimme thermostaat kun je op energie zuinige en dus duurzame manier de temperatuur in je woning naar eigen hand zetten. Zo werkt een slimme thermostaat met verschillende programma’s, en past het programma zich al snel aan naar jouw woon en leef ritme. Het fijnste van de slimme thermostaat is dat je hem op afstand kunt besturen. Zodra je het werk verlaat kun je er dus voor zorgen dat de woning warm is zodra je binnenkomt.

3. Een slim verlichtingssysteem

Er zijn tegenwoordig vele handige verlichtingssystemen op de markt die gemakkelijk op elkaar aan te sluiten zijn. Deze slimme verlichting komt in alle vormen, maten en kleuren. Zo kun je de verlichting in huis vanaf de bank bedienen en ook de sfeer gemakkelijk naar eigen hand zetten.

4. De juiste beveiliging

Een gevoel van veiligheid is van groot belang om het wooncomfort optimaal te houden. Zeker in een nieuwe woning geeft het een goed gevoel om goed beveiligd te zijn. Er zijn verschillende slimme beveiligingssystemen op de markt die interactief samen kunnen werken met andere slimme apparaten en op afstand in te zien zijn.

5. Duurzame energie

Het opwekken van eigen energie door middel van zonnepanelen is voortaan voor iedereen binnen handbereik. Je hoeft de panelen namelijk niet altijd te kopen, je kan ze voortaan ook gewoon huren. De eerste jaren scheelt je dit een flink bedrag op de energierekening. Na 7 tot 10 jaar zal je energie zo goed als gratis zijn! Daarbij draag je natuurlijk ook je steentje bij aan een duurzame leefomgeving.

Ook interessant