Gezocht: schrijnwerkers

  BE   26 oktober 2018 Bron: Bouwunie
Gezocht: schrijnwerkers
2018 en 2017 zijn economisch vrij gelijkaardige jaren voor de Vlaamse schrijnwerkbedrijven. Voor 38% is 2018 wel duidelijk beter. Er is voldoende werk en de orderboekjes zijn goed gevuld. 39% is op zoek naar nieuwe werkkrachten. Bij de meesten gaat het om extra mensen. Geen gemakkelijk zoektocht, zegt 95%! De krappe arbeidsmarkt is een serieus probleem en fnuikt de groei.

Vele schrijnwerkers en interieurbouwers zijn actief bezig met het meer efficiŽnt maken van het bedrijf. 85% heeft een, meestal uitgebreid en geautomatiseerd, machinepark. De automatisatie en digitalisering verfijnen en versnellen de productie.
Dat zijn de opvallendste resultaten van een enquÍte van Bouwunie.

Veel werk maar krappe arbeidsmarkt is een probleem


2018 is een even goed, zo niet iets beter jaar dan 2017 voor de schrijnwerksector. 90% van de door Bouwunie bevraagde schrijnwerkers en interieurbouwers heeft momenteel voldoende tot zelfs te veel werk (20%). Dat is even goed als vorig jaar. Ook het orderboekje voor de komende periode is goed gevuld. 47% is nog fulltime bezig voor 1 tot 3 maanden. 9% zit goed voor meer dan een half jaar. 26% zegt dat de orderportefeuille nu dikker is dan vorig jaar. Bij 21% lopen de opdrachten tot minder ver in de tijd.

Meer werk Ö dat vertaalt zich ook in meer personeel. 31% van de schrijnwerkbedrijven heeft in 2018 mensen aangeworven. Bij 57% van hen ging het om een extra werkkracht. Bij de andere 43% om een vervanging. 39% van de bedrijven is momenteel op zoek naar nieuwe werkkrachten. Bij 61% gaat het om extra mensen, bij de overige 39% om een vervanging van iemand die weggaat omwille van ontslag, pensioen, Ö
Het vinden van nieuwe werkkrachten is wel aartsmoeilijk. Zo zegt 95% van diegenen die op zoek zijn. 2 op 3 spreekt van ďquasi onmogelijkĒ. De anderen van ďmoeizaamĒ.

Vlaamse schrijnwerkers en interieurbouwers moeten afrekenen met oneerlijke concurrentie

Ondertussen blijft de concurrentie bikkelhard. Maar liefst 58% van de schrijnwerkers-interieurbouwers zegt last te hebben van oneerlijke concurrentie. 27% zegt dat deze zelfs nog is toegenomen ten opzichte van vorig jaar.
Deze oneerlijke concurrentie neemt diverse vormen aan. Die van en met buitenlanders springt al een tijdje in het oog. Maar ook de klussers vormen steeds meer een bedreiging. Het stoot nog het meest tegen de borst dat het hier vaak om gelegaliseerde oneerlijke concurrentie gaat. Elke ďhandige HarryĒ kan tegenwoordig zijn diensten aanbieden via een deeleconomieplatform of klusjesdienst. Met goedkeuring van de federale overheid. En de Vlaamse regering schaft per 1 januari 2019 de vestigingswet in de bouw af. Dat maakt het voor allerhande klussers en cowboys nog wat gemakkelijker.

78% wil zijn of haar bedrijf efficiŽnter maken

Van de bedrijven die bezig zijn met het meer efficiŽnt maken van hun bedrijf neemt 95% daarvoor in de eerste plaats de organisatie kritisch onder de loep. Dat heeft te maken met mensen maar ook met de aankoop of plaatsing van machines, levering en afhandeling van materialen. Maar er zijn ook andere facetten die ervoor kunnen zorgen dat de schrijnwerker efficiŽnter te werk kan gaan. 81% doet aan digitalisering of is dat van plan. 63% denkt concreet na over de mogelijkheden van het internet of things. 62% heeft een aantal zaken geautomatiseerd of wil dat doen. Deze percentages liggen trouwens allemaal boven die van vorig jaar.
EfficiŽntieverhoging houdt de schrijnwerkers en interieurbouwers duidelijk bezig.

Automatisatie verfijnt en versnelt de productie

De schrijnwerkers en interieurbouwers bezitten een modern en indrukwekkend machinepark. Heel wat van deze machines zijn geautomatiseerd of digitaal aangestuurd. Wie mee wil zijn, moet investeren. Van de interieurschrijnwerkers heeft 85% een eigen atelier met een machinepark, dat bij 65% (gedeeltelijk) geautomatiseerd is. Van de schrijnwerkers actief in de plaatsing en/of fabricage van ramen en deuren heeft 70% een eigen atelier met een machinepark. Diegenen die hun productie niet zelf doen, halen hun te plaatsen ramen en deuren in de handel of bij een fabrikant (85%), of ze kloppen daarvoor aan bij een collega-schrijnwerker (38%).
De automatisatie laat hen toe nauwkeuriger en met een hoger rendement te werken.

Het aantal schrijnwerkers die nog zelf hun ramen of deuren maken, is de jongste jaren gedaald tot onder de helft. Van diegene die houten buitenschrijnwerk aanbieden, maakt 35% dit nog zelf. Voor pvc is dat 8% en voor aluminium 17%.

Internet wint aan belang voor het binnenhalen van opdrachten

56% van de schrijnwerkers-interieurbouwers is met het bedrijf actief op sociale media. Het gaat dan vooral om Facebook (98%). Maar ook om LinkedIn (34%), Instagram (30%) en Google+ (23%). 48% haalt daar ook effectief klanten uit. Nog beter om nieuwe klanten aan te trekken, is een eigen website. 72% van de bedrijven heeft dat en 7 op 10 krijgt via deze weg nieuwe opdrachtgevers. Dat zijn nog hogere scores dan vorig jaar.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo