Gezelligheid troef in Paleis 6 op Batibouw 2016

  BE   1 maart 2016 Bron: Batibouw
Gezelligheid troef in Paleis 6 op Batibouw 2016
In Paleis 6 op Batibouw 2016 is ‘gezelligheid’ het codewoord. Want naast een ruime selectie haarden kunnen bezoekers in deze hal kennismaken met bekende en minder bekende mogelijkheden om vloeren en wanden af te werken, en zo van hun huis een echte thuis te maken. Eén van de twee thema’s van deze editie van Batibouw zijn de vijf zintuigen. Want op een beurs worden letterlijk alle zintuigen aangesproken: bezoekers kunnen er de materialen niet alleen in het echt zien, maar ook voelen én zelfs ruiken. Zo kan men in Paleis 6 met de blote voeten over verschillende vloeren lopen, van gepolijst beton over parket tot vinyl. Want of een vloer zacht of hard, en warm of koud aanvoelt, dat weet men niet bij het zien van een afbeelding op het internet.

Terwijl hout het zeer goed blijft doen als warm en natuurlijk materiaal, kunnen bezoekers in deze hal kennismaken met tal van alternatieven. Zo veroveren de kunstmatige materialen stilaan maar zeker hun plekje tussen de natuurlijke. Tenminste, als ze hun ‘alternatieve’ kantje goed weten te verstoppen. Daar zorgen de fabrikanten voor door hun steeds verder ontwikkelde productietechnieken. Zo biedt vinyl met een houtlook het voordeel ten opzichte van ‘the real thing’ dat het bestand is tegen water, geluiddempend is én slijtvast. Bovendien zijn met deze nieuwe materialen bepaalde effecten, zoals een verbrande look, mogelijk die met de echte varianten niet kunnen.

Al hoeft men natuurlijk niet voor een houtvariant te kiezen. Ook een natuurlijk materiaal als kurk biedt heel wat voordelen als wand- of vloerbekleding. Al moet het volledig biologisch afbreekbare materiaal nog steeds vechten tegen een imagoprobleem. Een materiaal dat zijn imago de laatste tijd wel mee heeft, is afgewerkt beton. Want wie mee is met de laatste trends, geeft zijn huis een ruwe look.

Mooi object

Back to basics, dat geldt ook voor de open haard. Steeds meer mensen kiezen opnieuw voor een exemplaar met echt hout. Want wat is er gezelliger dan thuis de open haard aansteken, en je laten omringen door de geur en het geknetter van écht hout dat brandt? Al zijn er intussen ook bijzondere alternatieven op de markt. Zo staan pelletkachels garant voor dezelfde aangename warmte en een vlammenspel zoals bij echt hout, maar zijn ze eenvoudiger te regelen en bijzonder stil.

Daarnaast evolueren deze haarden steeds meer naar gestroomlijnde, verzorgd vormgegeven meubels. Zo bestaan er exemplaren waarbij er ook plaats voorzien is om hout te stapelen, of die zelfs deels als boekenrek kunnen functioneren. Ook de haard maakt dus meer en meer integraal deel uit van het interieur, en zorgt er op zijn beurt voor dat de bewoners zich eventjes in alle rust kunnen terugtrekken uit de buitenwereld. Gezelligheid is dus troef in Paleis 6 van Batibouw.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo