Dossier Batibouw

Batibouw 2016 Paleis 3 en 4: Binneninrichting en daglicht staan centraal

  BE   29 februari 2016 Bron: Batibouw
Batibouw 2016 Paleis 3 en 4: Binneninrichting en daglicht staan centraal
Ook voor wie geen zware bouw- of verbouwplannen heeft, biedt een bezoek aan Batibouw 2016 ongetwijfeld inspiratie. Want op het vlak van de afwerking, verbetering of inrichting van het huis valt er steeds wat nieuws te ontdekken. Daarom luidt een van de twee thema’s van Batibouw dit jaar: “Laat je goed omringen van A tot Z door meer dan 12.000 specialisten.

Wie alles te weten wil komen over de diverse aspecten van ‘binneninrichting’, kan daarvoor terecht in Paleis 3. Zo stellen trappenproducenten er hun nieuwste realisaties in innovatieve materialen als Corian voor. Aangezien Corian supersterk is, laat het materiaal toe om de trap bijzonder slank en eenvoudig vorm te geven en hem als het ware te laten zweven. Bovendien is het dankzij Corian mogelijk om de naden bijna onzichtbaar te maken.

Daarnaast laten de exposanten de bezoekers in dit paleis kennismaken met shutters, lamellen en allerhande andere raamdecoratie. Zo kan de nieuwste generatie lamellen in diverse standen worden gedraaid. Dat maakt de keuze tussen zonlicht binnenlaten en privacy garanderen eenvoudiger dan ooit tevoren. Bovendien zijn de opties zo veelzijdig dat iedereen wel een model kan vinden dat perfect aansluit bij zijn interieur.

Welkom daglicht

In Paleis 4 staat licht letterlijk centraal. Want hoe meer daglicht er in onze woning binnenvalt, hoe comfortabeler én aangenamer ze aanvoelt. Om in donkere hoekjes licht te integreren stellen producenten verschillende opties voor. Zo behoort een dakraam tot de mogelijkheden, maar kan je ook voor een lichttunnel kiezen. De nieuwste generaties van deze slimme oplossingen ontdek je op Batibouw. Dat de vernieuwing soms in een klein hoekje schuilt, bewijst het idee om de dakvensters voortaan ook aan te bieden in een uv-bestendige witte verf. Al kan deze kleine innovatie wel een grote impact hebben, zeker als je weet dat 85 procent van alle Belgische muren wit is.

Daarnaast blijven de fabrikanten de grootte van schuiframen verder opdrijven, en de breedte van de raamprofielen verkleinen. Zo worden schuiframen steeds grotere, en steeds transparantere glazen partijen die een ongehinderd panorama over de omgeving én een maximale lichtinval toelaten. Om die steeds grotere en dus zwaardere ramen optimaal te kunnen sluiten, ontwikkelden de producenten al systemen om ze zachter te sluiten, om ze elektrisch te bedienen én om ze van buitenuit met een vingerscan te openen.

Hoewel zo’n grote glaspartijen bijzonder aangenaam zijn, moeten we er op letten dat het niet té warm wordt in de woning. Om dat te voorkomen is de installatie van een slimme zonwering, die zich zowel technisch als esthetisch inschrijft in de architectuur, een must. Want die zonnewering zal niet alleen zorgen voor een optimaal binnenklimaat, maar ook voor energiebesparing. En dat kan het leefcomfort van de bewoners alleen maar ten goede komen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo