Geef uw keuken een jaren vijftiglook

11 december 2014 Bron: Brabantia en Carpetright
Een retrokeuken combineert het beste van twee werelden. Aan de ene kant brengt het de stijl en het gevoel van vervlogen tijden. Aan de andere kant biedt het de functionaliteiten en het gemak van de moderne keuken. Bij de retrokeuken wordt vaak de stijl van de jaren Ď60 en Ď70 toegepast. In dit artikel geven we u tips om met een paar simpele ingrepen uw keuken een jaren vijftiglook te geven.

Zwart-wit geblokte vloer

Een zwart-wit geblokte vloer is echt typisch jaren vijftig. Het leggen van een nieuwe vloer in uw keuken is natuurlijk wel even wat werk. Maar door te kiezen voor pvc valt op zich wel mee. Pvc-vloeren worden geleverd in stroken en tegels en zijn daardoor zijn betrekkelijk eenvoudig te leggen. Pvc geeft een prachtig resultaat en is ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Gebruik pastelkleuren

Wie denkt aan de jaren vijftig die denkt aan pastelkleuren. Zacht roze, blauw of geel wekt gelijk associaties met dit decennium op. Door houtwerk in deze kleuren te schilderen en ook voor gordijnen, handdoeken, tafelkleden en theedoeken in pastelkleuren te kiezen geeft u uw keuken echt het gevoel van de jaren vijftig mee.

Gebruik pastelkleuren

Retrovuilnisbak

De vuilnisbak is vaak een beetje een ondergeschoven kindje in de keuken. Maar ook een retro prullenbak kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de jaren vijftiguitstraling van uw keuken. Prullenbakken zijn tegenwoordig in hele mooie retro-uitvoeringen verkrijgbaar. Het gebruik van veel chroom en vrolijke kleuren in combinatie met ronde vormen zorgen voor dat authentieke fiftiesgevoel.

Retrovuilnisbak

Retrokoelkast

Als u nog een beetje geld over hebt in uw budget dan is een retrokoelkast een geweldig idee. Zoín kleurig bakbeest met afgeronde hoeken en metalen grepen is misschien wel het jaren vijftigicoon bij uitstek. U heeft hiervoor geen antiek exemplaar met bijbehorende gebreken in huis te halen. Er worden nog steeds koelkasten in deze stijl gemaakt, met alle gemakken van een moderne koelkast.

Zo ziet u, met een paar relatief eenvoudige ingrepen maakt u van uw keuken een echt jaren vijftigparadijsje. Maak het echt helemaal af met de juiste muurdecoraties. Hang bijvoorbeeld een paar vintageposters aan de muur. Succes met uw klus!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo