Keukens

Gebruik jij jouw koelkast op de juiste manier?

Gebruik jij jouw koelkast op de juiste manier?
Gebruik jij jouw koelkast op de juiste manier? Goede koeling verbetert de smaak van gerechten nog voordat je begint met koken. Fruit smaakt alsof het vers is geplukt, vlees is altijd mals en kliekjes smaken net zo lekker als een versbereide maaltijd. Inzicht in het bewaren van voedsel kan ervoor zorgen dat elk ingrediënt zo heerlijk mogelijk smaakt.

Houd jouw verse voedsel vers

Verse groenten en fruit bevatten meestal water, en de celwanden houden vocht en geur en smaak vast. Als de temperatuur niet koud genoeg is, zullen de celwanden barsten, resulterend in verlies van smaak en textuur. Sommige producten blijven langer vers op lagere temperaturen dan andere producten. Ingrediënten zoals bladgroenten en wortelgewassen behouden een optimale versheid bij 0°C, andere producten moeten bewaard blijven tussen 2°C en 5°C.

Beter bewaren, minder weggooien

Goed bewaren van eten vermindert ook onnodige verspilling. Als we het juiste voedsel op de juiste plaats en op de juiste temperatuur bewaren, verspillen we minder en genieten we ook van lekkerder voedsel. Een eenvoudige manier om afval te verminderen, is optimaliseren waar je elk ingrediënt bewaart. De exacte temperatuur in de koelkast kan variëren. Dus het bewaren van elk ingrediënt op de ideale plek kan de hoeveelheid voedsel die je weggooit drastisch verminderen.

Gebruik jij jouw koelkast op de juiste manier?
  • Vlees en vis bewaar je onderaan in jouw koelkast op een lage temperatuur van 1 tot 3°C
  • Rijpe groenten en dranken bewaar je bovenaan in jouw koelkast op circa 4 tot 5°C
  • Producten in blik en in bokalen bewaar je in de deur van jouw koelkast bewaren waar het warmer is, 5 tot 7°C

Ook interessant