Open je koelkast met een handdruk

21 januari 2020 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Open je koelkast met een handdruk
Moderne interieurs worden gekenmerkt door strakke lijnen. De greeploze keuken is daar een goed voorbeeld van. Om de -soms zwaarbeladen- keukenlades goed te kunnen openen zijn er systemen op de markt die elektrisch of mechanisch zorgen voor het openen en sluiten van kasten en lades. Met de SERVO-DRIVE flex is het ook mogelijk om geÔntegreerde koelkasten, diepvriezers en vaatwasmachines makkelijk te openen door het front lichtjes aan te drukken.

Elektrische bewegingsondersteuning

SERVO-DRIVE is de elektrische bewegingsondersteuning van Blum. Met dit systeem wordt het (greeploos) openen van lades en klapdeuren kinderspel. Zachtjes aantikken volstaat. De SERVO-DRIVE flex maakt gebruik van hetzelfde mechanisme, maar dan bedoeld voor de koelkast, diepvriezer en vaatwasmachine. Deze open je daarmee net zo eenvoudig als een gewone keukenlade.

Open je koelkast met een handdruk

Beveiliging

Wanneer je tegen het front drukt dan gaat de deur ver genoeg open zodat je deze verder kunt opentrekken met de hand. Je hoeft niet bang te zijn dat de koelkast blijft openstaan. Als de deur niet verder wordt geopend, sluit deze na enkele seconden automatisch. Bovendien maakt het systeem een onderscheid tussen kort aandrukken en langer leunen. Als je tegen de koelkast aanleunt, voorkomt de leunbeveiliging dat de openingsondersteuning wordt ingeschakeld.

Werkt bij elke koelkast of diepvriezer

Het systeem kan gebruikt worden bij elke koelkast of diepvriezer. Door zijn adaptief vermogen past SERVO-DRIVE flex zich aan de eigenschappen van de deur aan. Zo is het uitwerpbereik altijd even groot en kan de deur gemakkelijk verder geopend worden. Staan de koelkast en diepvriezer boven elkaar? Geen probleem. Ze kunnen beiden uitgerust worden met een aandrijfeenheid zodat ze apart geopend kunnen worden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo