Keukens

Leg de lat voor je interieur even hoog als voor je culinaire creaties

Leg de lat voor je interieur even hoog als voor je culinaire creaties
Altijd al gedroomd van één van de iconische retro koelkasten van Smeg? Of wordt het hoog tijd om je oven te vervangen maar heb je geen idee welk model het beste past in je keuken? De gloednieuwe SmegAR app maakt het mogelijk om de toestellen van dit Italiaans designmerk virtueel in je keuken te plaatsen. Dankzij augmented reality (AR) technologie ontdek je vanuit je luie zetel welke stijl van koffiemachine de perfecte match vormt met je marmeren keukenblad...

Smeg simulatie maakt je droom(keuken) waar

Zowel voor een complete keukenrenovatie als voor een ‘eenvoudige’ design upgrade, komt de nieuwe SmegAR app handig van pas. In een paar seconden selecteer je je favoriete Smeg toestellen om ze vervolgens virtueel een plek te geven in je woning. Zo lijkt het of die ‘couture keukenapparatuur’ écht in je eigen stulpje staat te pronken. Op die manier kan je rustig beoordelen of het design, de kleur en stijl van het toestel past bij je keuken en een smaakvol geheel vormt met de rest van je interieur.
Niet helemaal tevreden? Switch dan eenvoudig naar een alternatief. Smeg heeft namelijk voor élk interieur een pasklaar design antwoord. Modern en strak, luxueus en trendy, tijdloos of landelijk? Laat je inspireren en ervaar elke stijl bij jou thuis om je droomkeuken te realiseren.

Creëer je droomkeuken met de nieuwe SmegAR app

Science fiction bij de keukenbouwer

Ook wanneer je een nieuwe keuken laat ontwerpen bij een keukenbouwer, is de SmegAR app de ideale design tool. “In een keuken showroom staan uiteraard niet alle toestellen van Smeg uitgestald. Ons groot assortiment laat dit immers niet toe maar via de app kan je wél meteen het uitgebreide gamma ontdekken", legt General Manager Gert Fluyt uit. “Door de AR simulatie krijg je ook een concreet idee welk Smeg toestel het best zou passen in de favoriete stijl van keuken. Dit gevoel krijg je niet snel bij een afbeelding in een klassieke cataloog. Bovendien zie je via de app duidelijk de details van de toestellen zoals het display, de knopjes, en het handvat. Ook de functionaliteiten, de aanbevolen prijs én de alternatieven worden meteen weergegeven. Dit maakt het keuzeproces zoveel eenvoudiger en geeft de consument het nodige vertrouwen om een beslissing te maken”, zegt Gert Fluyt.

Design meets hightech

Smeg positioneert zich met de nieuwe app als digitale koploper binnen de sector. Zo wordt ‘augmented reality – scanning’ naar een hoger niveau getild in deze unieke tool. “Bij vele AR applicaties is het momenteel enkel mogelijk om horizontaal een 3D-element te plaatsen omdat dit eenvoudiger is. Bij de SmegAR app kan je een product ook verticaal integreren zodat je bijvoorbeeld een oven of inbouwtoestel kan scannen”, licht Gert Fluyt toe. Hoewel er gelijkaardige digitale oplossingen bestaan zoals Virtual Reality tools heb je bij de SmegAR app geen VR bril nodig maar enkel een GSM of tablet, voorzien van een camera met AR technologie. Hierdoor kom je terecht in de echte realiteit waar als het ware een 3D-laag wordt toegevoegd met virtuele toestellen.

Creëer je droomkeuken met de nieuwe SmegAR app

Keuzestress? Deel je design droom met je vrienden

Wist je dat er maar liefst 237 Smeg producten werden opgenomen in de applicatie? Het browsen doorheen het uitgebreide gamma is echter erg gebruiksvriendelijk door de opdeling in overzichtelijke categorieën zoals o.a retro koelkasten, ovens, stoomovens, wijnklimaatkasten en microgolfovens. Slaat de keuzestress toch toe? Stuur dan je favoriete opstellingen rechtstreeks door vanuit de app naar vrienden of familie. Zo kan je samen de knoop doorhakken om jouw design droom waar te maken!

De SmegAR app is beschikbaar op de AppStore en Google Play Store, op smartphone en tablet.

Creëer je droomkeuken met de nieuwe SmegAR app

Ook interessant