Keukens

Primeur: eerste fornuis met geïntegreerde stoomoven

Primeur: eerste fornuis met geïntegreerde stoomoven
Koken met stoom bestaat al eeuwen. Het is zowel een eenvoudige als een supergezonde manier om gerechten te bereiden. Niet iedereen heeft echter plaats voor een losse stoomoven. De nieuwe Falcon Nexus Steam biedt uitkomst: een innovatief fornuis met multifunctionele oven, grill, rijslade én een injectiestoomoven. Deze primeur verbindt het unieke Falcon-design met functionaliteit en een professionele kookervaring. Een uitgebreid diner met vrienden wordt met de Falcon Nexus Steam een peulenschil.

In China weten ze het al eeuwen: koken met stoom is goed voor smaak en gezondheid. In Europa deed deze gezonde bereidingsmethode in de 18e eeuw vooral in professionele keukens haar intrede. De laatste jaren heeft ook de thuiskok de voordelen van deze fijne kookmethode ontdekt. Stomen is immers gezond, je hoeft geen vet of olie toe te voegen, gerechten blijven sappig en voedingsstoffen blijven beter behouden. Met deze Falcon injectiestoomoven kan iedereen thuis aan de slag!

Gezond én tijdsbesparend

Stoomovens worden vaak los in een keuken verwerkt, iets waar niet elke keuken zich voor leent. Praktisch aan de Nexus Steam is dat-ie integraal onderdeel is van een compleet gas- of inductiefornuis met diverse ovenfuncties. De stoomoven is gebaseerd op een injectiemethode waarbij de stoom buiten de oven wordt opgewekt en vervolgens in de oven wordt geïnjecteerd. Dit heeft enkele handige voordelen zoals de mogelijkheid om te stomen bij een lage temperatuur en het intact blijven van voedingsstoffen en kleur. Bovendien kun je zowel zoete als hartige gerechten tegelijkertijd bereiden zonder dat de smaken in elkaar overgaan. Niet alleen gezond maar ook nog eens tijdbesparend dus.

Falcon - eerste fornuis met geïntegreerde stoomoven

Complete kookervaring

Als thuiskok kun je meteen met de Nexus Steam aan de slag. Het fornuis is eenvoudig te bedienen en bezit automatische programma’s voor vlees, vis en groente. De aparte multifunctionele oven heeft 11 functies (o.a. hetelucht, conventioneel, ontdooi- en een pizza-functie) voor een nóg completere kookervaring. Verder bevat dit fornuis een aparte grill en een rijslade, perfect voor het laten rijzen van deeg. Voeg daar het gestroomlijnde design van zwart glas toe en je begrijpt: de Nexus Steam is de droom van elke keukenprins(es).

Kleuren en verkrijgbaarheid

De Falcon Nexus Steam is 110 cm breed en beschikbaar in de kleuren Zwart, RVS, Noorse lei en Ivoor. Het fornuis is verkrijgbaar via de erkende dealers, te vinden op: www.denardi.nl. Hier vind je ook alle fysieke verkoopadressen.

Falcon - eerste fornuis met geïntegreerde stoomoven

Ook interessant