Buitenschrijnwerk

Gealan verstuurt uitnodigingen voor het Internationaal Forum voor de Toekomst 2023

Gealan verstuurt uitnodigingen voor het Internationaal Forum voor de Toekomst 2023
Gealan's Internationaal Forum voor de Toekomst vindt ook in 2023 in het hybride formaat plaats: op 25 mei 2023 richt de grote branchebijeenkomst zich opnieuw op de Europese kozijnenmarkt. De introductie van eersteklas producten en digitale tools van Gealan mogen natuurlijk tijdens het Internationaal Forum voor de Toekomst 2023 ook niet ontbreken. Net als vorig jaar worden alle presentaties online uitgezonden via een livestream: https://www.gealan.de/be-fl/iff/

Gealan schrijft verder aan het succesverhaal van zijn Internationaal Forum voor de Toekomst. Op 25 mei 2023 staat de Europese kozijnenbranche met diens uitdagingen en kansen opnieuw centraal op het grote Gealan-podium. Tijdens hun presentaties bespreken gerenommeerde experts wat momenteel de drijvende krachten achter de branche zijn, schetsen zij de veranderde verwachtingen van klanten, belichten zij achtergronden en gaan zij in op de perspectieven voor de Europese kozijnenmarkt. De introductie van eersteklas producten en digitale tools van Gealan mogen natuurlijk tijdens het Internationaal Forum voor de Toekomst 2023 ook niet ontbreken. Alle presentaties worden live vertaald in acht talen en via een livestream online uitgezonden in heel Europa.

Gealan kozijnen
De positieve reacties op het hybride formaat van vorig jaar waren een aangename bevestiging voor Gealan: presentaties op locatie worden ook tijdens het Internationaal Forum voor de Toekomst 2023 opnieuw aangevuld door een digitale uitzending. De meerwaarde van deze gemakkelijke toegankelijkheid ligt voor de hand: door het Internationaal Forum voor de Toekomst in hybride vorm aan te bieden, bereikt Gealan alle klanten en zakenpartners - ongeacht waar zij op dat moment zijn en ongeacht hoeveel tijd ze kunnen vrijmaken om het laatste nieuws uit de branche en de deskundige inzichten van experts te bekijken.

Het programma is veelzijdig en is net als vorig jaar toegespitst op vier hoofdthema's. de presentaties gaan nader in op belangrijke actuele kwesties in de branche en tonen Gealan's hoogwaardige product- en systeemoplossingen voor de markt van de toekomst.

Keynote 1: Veranderende markten - Feiten, trends en perspectieven voor de kozijnenmarkt in Europa

De markten in Europa zijn dynamischer dan ooit: Waar staat de bouwbranche momenteel, waar gaan nieuwbouw en renovatie naartoe, wat is de drijvende kracht achter deze ontwikkelingen? Gaan deze structuren fundamenteel veranderen? Welke duidelijke trends tekenen zich af in de complexe Europese markten? En last but not least: wat betekenen al deze randvoorwaarden concreet voor de kozijnfabrikanten? Keynote-spreker Martin Langen, directeur van het marktonderzoeksbureau B+L uit Bonn (Duitsland), gaat met feiten en cijfers nader in op de huidige marktsituatie. Ook bespreekt hij de achtergrond waartegen deze ontwikkelingen plaatsvinden en toont hij duidelijke perspectieven voor de kozijnenmarkt in Europa.

Onze expert: Sinds 1994 is Martin Langen directeur van het marktonderzoeksinstituut B+L Marktdaten uit Bonn. Daarnaast is hij werkzaam als universitair docent marktonderzoek. Zijn instituut richt zich op de Europese en wereldwijde bouwbranche. Zijn missie: De bouwbranche onderzoeken, begrijpen, uitleggen.

Eersteklas systemen, eersteklas toplagen - huidige productontwikkelingen bij Gealan

Gealan blijft zich richten op eersteklas producten met een duidelijk voordeel op de concurrentie nu meer dan ooit. Dit benadrukt André Wünsche, hoofd productmanagement, innovatie en Customer Service Center bij Gealan zeer duidelijk bij zijn overzicht van alle huidige en toekomstige productontwikkelingen. De duidelijke focus ligt daarbij op: Gealan-acrylcolor®. De PMMA-toplaag wordt in de toekomst bij alle systemen met een grijs profielbasiselement aangeboden - in combinatie met donkere Gealan-acrylcolor®-kleuren ontstaat zo een gloednieuwe, nog niet eerder bereikte esthetiek.

André Wünsche blikt verder vooruit op de uitbreiding van de Gealan-designsystemen, leveringsprogramma's voor kleurtechnieken en dorpeloplossingen.

Gealan kozijnen

Keynote 2: “Servitization” de relevante verwachtingen van de klant begrijpen en inlossen

De kozijnenbranche gaat weer om prestaties draaien, waardoor de concurrentie veel heviger zal zijn. Om succesvol te zijn moeten bedrijven meer bieden dan alleen maar goede producten. Klanten verwachten veel meer dan voorheen dat aanbieders volledig op hun behoeften inspelen en aantrekkelijke oplossingen aanbieden. In de toekomst moet de nadruk daarom sterker liggen op het bedenken, ontwikkelen en aanbieden van een combinatie van producten en diensten. Deze nieuwe trend wordt "servitization" genoemd. Dit omschrijft de transformatie die productiebedrijven doormaken: van pure productverkoop naar klantoplossingen met toegevoegde waarde. Prof. Dr. Stefan Wengler, universiteitsprofessor en expert op het gebied van sales excellence, legt uit wat "servitization" precies voor jouw bedrijf betekent en hoe je dit succesvol kunt implementeren. Zijn keynote is een oproep tot échte servicegerichtheid in het belang van de klant.

Onze expert: Prof. Dr. Stefan Wengler is universiteitsprofessor en adviseur op het gebied van Marketing & Sales in B2B-markten. Zijn huidige focus bij het adviseren van bedrijven ligt op de transformatie naar sales excellence. Ook Gealan werkt goed met hem samen aan verschillende projecten.

Kozijnen digitaal - intelligente producten en tools rondom het kozijn

Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol in de branche van raamsystemen - en dus ook bij Gealan. Michael Militzer, teamleider Innovatie en Elektronica bij Gealan, toont productoplossingen om kozijnen, deuren en zonweringen intelligent en afhankelijk van de situatie te automatiseren. Dit varieert van kamerventilatie tot diverse smarthome-toepassingen van het nieuwe merk TEXINO.

Maar digitalisering begint al in een veel eerder stadium: Gealan en de digitale unit DBS biedt architecten en ontwerpers, kozijnfabrikanten en –dealers alsmede eindklanten digitale oplossingen aan die de ontwerp-, productie- en inkoopprocessen doelgericht en eenvoudig ondersteunen. Özkan Arslan, hoofd digitale planning bij Gealan, en Karl Dietrich Wellsow, Managing Director van Digital Building Solutions, gaan nader in op de huidige tools en komende ontwikkelingen op het gebied van digitale dienstverlening.

Met deze kernthema's, die vanuit een relevante invalshoek en in een modern jasje worden gepresenteerd, gaat Gealan nog een stap verder met zijn succesvolle evenementenreeks.

Directeur Ivica Maurović van Gealan kijkt uit naar de tweede editie van het hybride evenement na de succesvolle première van vorig jaar: "We hebben bijzonder genoten van de persoonlijke uitwisseling en deskundige gesprekken. Onze experts ter plaatse deelden hun branchekennis en keken vooruit. Iedereen is even belangrijk voor ons. Daarom maken we het evenement ook dit jaar weer zo ongecompliceerd mogelijk. Ongeacht waar je bent: iedereen kan onze livestream volgen om de waardevolle kennis van experts te absorberen. Ik nodig iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Wij verheugen ons op je deelname."

Meer informatie over het Internationaal Forum voor de Toekomst 2023 van Gealan, en de link naar de online aanmelding, vindt u op: https://www.gealan.de/be-fl/iff/

Gealan kozijnen

Über Gealan Fenster-Systeme

Het concern Gealan behoort tot de toonaangevende fabrikanten van kunststof profielen voor kozijnen en deuren in Europa.

 Gealan-profielen worden bedrijfsintern ontwikkeld, geproduceerd en verkocht. Zij vormen de basis waarmee kozijnen, deuren en moderne schuifoplossingen opvallend mooi, uitgesproken stabiel alsook zeer veilig kunnen worden gemaakt en met uitstekende thermische isolatiewaarden. De extrusiemachines, die voor de productie van profielen worden gebruikt, vervaardigt Gealan op zijn eigen, sterk geautomatiseerde afdeling werktuigbouw.

Als innovatieve systeemaanbieder voor kunststof kozijn- en deurprofielen biedt Gealan zijn partners tevens uitgebreide diensten aan. Onze adviseurs voor architecten en de bouwtechnische dienst ondersteunen architecten en planners bij hun dagelijks werk. Intelligente tools vereenvoudigen planningen en aanbestedingen. Via opleidingen en seminars houden wij onze partners altijd up-to-date op het gebied van onze oplossingen.

Gealan heeft in Europa ruim 1.600 medewerkers in dienst en behaalde in 2022 een jaaromzet van meer dan 390 miljoen euro. Sinds 2014 is Gealan onderdeel van VEKA AG dat in het Westfaalse Sendenhorst in Duitsland is gevestigd.