Second Home

Gambia, een ongeslepen diamant

Gambia, een ongeslepen diamant
Als je aan palmenstranden, korte broeken en blote voetjes in het zand denkt, kom je al snel uit op verre oorden met lange vluchttijden en tijdszones. En dan te bedenken dat Gambia op 6 uur vliegen ligt, met een uur tijdsverschil, en 8 maanden lang een stralende zon.

Voor een zonbestemming heeft Gambia alles wat je van een verblijf in de tropen zou verwachten. Aan de monding van de Gambia rivier liggen uitgestrekte mangrovebossen met meanderende kreken, die garant staan voor de grootste vogelpopulatie in westelijk Afrika. De rivier is tevens een scheidslijn tussen de savanne in het noorden, en de uitgestrekte jungle in het zuiden. Maar de werkelijke parel van Gambia vormt de bevolking. De meerderheid is het Mandinka volk: trots, goedlachs en opgewekt. Aanstekelijk als je er voor open staat!

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 9 en 10 maart 2024 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Gambia is booming

Als investeringsland voor je tweede woning denk je niet in eerste instantie aan een land in West Afrika. De oorzaak laat zich raden; onbekend maakt onbemind. Daarnaast heeft Gambia een wat rommelig verleden achter zich. Niet dat dit direct negatieve effecten had, maar de reputatie heeft de realiteit ingehaald. Sinds twee jaar kent het land een stabiele politiek, en zijn investeerders uit alle delen van de wereld bijzonder actief: in de wegenbouw, het vastgoed en het toerisme. Vooral als zon-vakantie-bestemming in de winter, is er een run op hotelkamers en vakantie-appartementen, en is het land booming.

Onontgonnen gebied

Daarnaast zijn grote delen van het land onontgonnen en is er veel mogelijk, mits je de juiste regels in acht neemt, en de wegen kent. Restricties die veel andere landen kennen, zijn hier nog niet, op een paar vaste wetten na. Een ervan is de TDA (Tourist Destination Area) die buitenlandse investeerders niet toelaat binnen een straal van 800 meter van het strand grond te bezitten. Een ‘lease’ voor 99 jaar mag dan weer wel. Zorg wel dat iemand je begeleidt in het naleven van die regels, en het bemachtigen van de juiste papieren.

Aantrekkelijk rendement

De beste manier om geld te laten renderen is het kopen van een stuk grond, en het bouwen van een eigen woning, die naar wens kan worden ontworpen en gerealiseerd. Het lange seizoen maakt het verhuren van de woning aantrekkelijk, zodat je een leuk rendement kunt maken als je er zelf geen gebruik van maakt. Ook qua kosten staat het land nog in de kinderschoenen; onder de 120.000 is het mogelijk een perceel te kopen, een huis te bouwen, en een zwembad te laten aanleggen in een tropische tuin. Met de juiste begeleiding is het een fantastische plek om de grauwe winters in België door te komen!

Ook interessant