Algemeen

Flink het schip in bij faillissement Midreth

Banken en andere schuldeisers van Midreth lijken zwaar het schip in te gaan door het faillissement van het bouwbedrijf in februari. Dat blijkt uit het donderdag verschenen faillissementsverslag, opgesteld door Marie José Cools van de Advocaten van Van Riet en Franks Somers van La Gro Advocaten.

Rabobank, SNS Reaal, ABN Amro, Deutsche Bank Nederland en andere schuldeisers hebben samen vorderingen uitstaan ter waarde van 45 miljoen euro.

De verkoop van bedrijfsonderdelen leverde tot nu toe echter pas 232.500 euro op. Rabobank is veruit de grootste schuldeiser. Midreth kreeg van de bank de mogelijkheid om 32 miljoen euro te lenen. Onduidelijk is hoeveel hiervan is opgenomen. Verder stelde Rabobank zich garant voor ruim 13 miljoen euro en deed de bank mee aan een noodlening van 20 miljoen euro.

Uit het verslag bleek ook dat het bouwbedrijf waarschuwingen van de controlerende accountant in de wind heeft geslagen. Midreth nam in zijn ogen te grote projecten aan waarvoor het bedrijf onvoldoende professionaliteit in huis had.

Ook interessant


Build for Life