Bedrijfsnieuws

Bouwbedrijf Midreth vraagt surseance van betaling aan

Bouwbedrijf Midreth uit Mijdrecht, onderdeel van de Midreth Groep, vraagt surseance van betaling aan. Na een herfinanciering in oktober 2010 blijken er liquiditeitsproblemen die deze stap noodzakelijk maken. Deze problemen werden toen niet voorzien. Er is uitvoerig onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingsrichtingen, samen met de financiers van de onderneming. De directie van Bouwbedrijf Midreth ziet helaas onvoldoende basis om het ontstane liquiditeitstekort op te lossen.

De directie hoopt op een spoedige voortgang van de lopende werken, waaronder het Stedelijk Museum en Ziggo Dome in Amsterdam. Er werken op dit moment ruim 150 medewerkers bij Bouwbedrijf Midreth.

Het bedrijf uit Mijdrecht telt 150 werknemers. Volgens de laatste gegevens kende het bedrijf een omzet van zo'n 200 miljoen euro. Het bouwbedrijf is ook betrokken bij de bouw van de concertzaal Ziggo Dome in Amsterdam Zuid-Oost.

Midreth hoopt op "een spoedige voortgang van de lopende werken, waaronder het Stedelijk Museum en Ziggo Dome in Amsterdam".

Verschillende media berichtten dat de bouw van het Stedelijk Museum in Amsterdam stil is komen te liggen vanwege een mogelijk failliet van Midreth. Midreth raakte in de problemen door de inzakkende huizenmarkt, het faillissement van Dirk Scheringa (Midreth bouwde het museum in Opmeer) en een conflict met de gemeente Utrecht over het plaatselijke voetbalstadion. Die gemeente zou nog een lening van € 21 mln tegoed hebben van Midreth.

Het Parool meldde dat een spoedig faillissement vrijwel onafwendbaar lijkt. Partijen zoals de onderaannemers en de gemeente Amsterdam hebben een belang bij een faillissement, omdat dan voor het Stedelijkproject bankgaranties vrijkomen ter grootte van € 5 mln, die hervatting van het werk mogelijk maken.
Build for Life