Algemeen

Filip Verkest is nieuwe Bouwunie-voorzitter

Bouwunie heeft een nieuwe voorzitter: Filip Verkest (53), afgevaardigd bestuurder van Bouwonderneming Verkest NV uit Wingene. Hij vervolledigt de voorzitterstermijn van Robert Hoedemakers die sinds 2009 mee aan het roer van Bouwunie stond en binnenkort 65 jaar wordt. De voorzitterstermijn loopt tot einde 2015.

Filip Verkest kent de organisatie zeer goed. Hij is sinds midden 2009 ondervoorzitter van Bouwunie, was van 1997 tot en met 2011 voorzitter van Bouwunie West-Vlaanderen en maakt al jaren deel uit van het Bouwunie-directiecomité waarvan hij sinds 1 juli 2010 voorzitter is. Hij zetelt in de raad van bestuur van de Algemene & Ruwbouwaannemers Bouwunie West-Vlaanderen, in de algemene vergadering en raad van bestuur van de Algemene & Ruwbouwaannemers Bouwunie (nationaal), in de algemene vergadering en raad van bestuur van Bouwunie, en is lid van de raad van bestuur van Unizo

Filip Verkest woont en werkt in Wingene en stamt uit een echte ondernemersfamilie. Hij is Licentiaat Handels- en Financiële Wetenschappen en sinds 1989 afgevaardigd bestuurder van Bouwonderneming Verkest NV.

Daarnaast is Filip Verkest ook rechter in handelszaken bij de Rechtbank van Koophandel in Brugge, lid van de raad van bestuur van de Vrije Bassischolen van Wingene en van het Vrij Handels- en Sportinstituut van Brugge. Voor Bouwunie en Unizo zetelt Filip Verkest o.a. in de raad van bestuur van Syntra West en het dagelijks bestuur van Constructiv-FVB West-Vlaanderen.

foto – Uittredend voorzitter Robert Hoedemakers (links op de foto) en Voorzitter Filip Verkest (rechts op de foto) van Bouwunie tijdens de feestelijke afscheidsviering op 1 september 2012 in De Jachthoorn in Kontich
Build for Life