Interieur

Fidias Awards 2011: Studenten – Interieurarchitectuur

Winnaar: Ann-Sophie Moyson - Artesis hogeschool Antwerpen
Het centrum voor nieuwe media brengt het oude wintercircus weer tot leven! Daar waar het wintercircus vroeger geen connectie meer had tot zijn omgeving, zorgt ‘SUR PLUS’ opnieuw voor contact met de stad. PLUG IN!
In het Centrum voor Nieuwe Media kunnen de bezoekers via hellingen en passerelles een parcours volgen waar ze tal van nieuwe media op hun route tegenkomen. De passerelles vormen de rode draad doorheen het ontwerp en kunnen beschouwd worden als de verticale straten van het Centrum Voor nieuwe Media. Het leidt de bezoekers doorheen het gebouw. Zoals de straat symbool staat voor het spontaan ontmoeten van mensen zijn de passerelles plaatsen waar er interactie en dialoog plaatsvinden.

MEETING POINTS!! Ze vormen de bindingskracht tussen de mix aan functies in het CN M en ze maken kruisbestuiving tussen de verschillende functies mogelijk. Grote LED-schermen in het atrium streamen up-to-date informatie over kunst animaties, events, informatie over het Centrum voor Nieuwe Media. Van op de passerelles hebben de bezoekers een mooi uitzicht op het atrium van het CNM, zo is het altijd duidelijk waar men zich bevindt, of hoe men ergens moet geraken. Een multifunctionele ruimte zorgt voor de kern, het herkenningspunt, het kloppend hart van het gebouw.

Ook interessant