Interieur

Fidias Awards 2011: Professionelen – Los meubelontwerp

Winnaar: Julie Van Mulders - Bureau: Julie Van Mulders
Table Tige - Een dynamische tafel met diverse opbergmogelijkheden dewelke in opengeschoven toestand het werkoppervlak vergroten.

Table Tige is een herinterpretatie van de klassieke ladetafel. De conventionele lade maakt, in open toestand, vaak slechts oppervlakkig deel uit van het gehele meubel. In deze oplossing worden de opbergruimtes en de regels bovenop het tafelblad geplaatst. Van de vier verschillende opbergvlakken kunnen er twee worden opengeschoven. De tafel is zo ontworpen dat de lades open kunnen blijven staan zonder het visuele geheel te verstoren. Wanneer verschillende vlakken worden opengelegd, komt er naast een nieuw esthetisch beeld extra werkruimte vrij.

De centrale houten onderverdeling in het tafelblad houdt rekening met de benodigde zitruimte per persoon en optimaliseert bovendien de algehele stabiliteit. Deze structuur staat in verbinding met de poten, waarvan beide vervaardigd zijn in Franse eik. Een eiken, met fineer beklede multiplexplaat wordt als onderliggend tafelblad gebruikt. Het geheel wordt hierop bevestigd, alsook de in MDF opgebouwde opbergvlakken, dewelke vervolgens werden gelakt en voorzien zijn van beuken geleiders.

Table Tige is geschikt voor grotere bedrijven als innovatief directiemeubilair, maar kan evengoed functioneren als flexibele vergadertafel voor de kleine zelfstandige. Opbergmogelijkheden worden naadloos geïntegreerd in de totaliteit van het meubel, zowel in open als gesloten toestand.

Ook interessant