Second Home

Feest editie Second Place in Gent start op 25 februari

De laatste 5 jaar hebben veel Belgen hun droomhuis op de beurs Second Place ontdekt en gekocht . De één koopt een tweede verblijf als investering, de ander als vakantiebestemming voor het gezin. Hoe dan ook is de aankoop van vastgoed als droomhuis een interessante belegging. Het rendement ligt altijd hoger dan de gemiddelde rente op de bank en dit met een beperkt risico.

De trend ingezet op de vorige edities leert ons dat de gemiddelde leeftijd van kooplustigen gedaald is. Zou een aankoop van een tweede woning als pensioensparen kunnen gelden?

De landen of regio’s die het meest in aanmerking komen, blijven eerder dezelfde. We blijven onze tweede woning zoeken in België, Frankrijk, Spanje en Turkije. Hot is zeker Oostenrijk, waarbij doorverhuren voor langere periodes ( zomer en de winter) een zeer interessant rendementsfacet is.

Complete nieuwkomers onder de meer dan 30 landen , zijn dit jaar Sri Lanka en de Nederlandse Antillen. Het feit dat “nederlands” hier een voertaal is, zal zeker niet vreemd zijn aan hun aanwezigheid en aanbod..

Uit een onderzoek bij 5.500 Belgische gezinnen eind 2008, blijkt dat 7,7 procent van alle gezinnen over een tweede woning voor recreatieve doeleinden beschikt. De Belgen zijn eigenaar van ongeveer 365.000 tweede woningen. ( WES onderzoek 2009).

Interesse om eens een idee te krijgen over de mogelijkheden en de voordelen? Plaats Second Place op uw agenda, en pik zeker eens een seminar mee waar de “do’s” en “don’ts” besproken worden. Wanneer: 25 - 27 februari, in Flanders Expo Gent.

We klinken met alle bezoekers op de 10de editie en bieden iedereen een gratis drink aan.

Meer informatie vindt u op www.secondplace.be

Ook interessant