Bedrijfsnieuws

Faber wint Appliance of the year award

Het is de droom van elke fabrikant. Een zelf ontwikkelde innovatie die ook over de landsgrenzen aanslaat. Het overkwam Faber International, sinds jaar en dag dé trendsetter op het gebied van sfeerverwarming. Met de gashaard Spectra Nostalgic veroverde de verwarmingsspecialist tijdens de toonaangevende Engelse vakbeurs Hearth & Home de prestigieuze award ‘Appliance of the year’.

Technologische hoogstandjes gecombineerd met subtiele nostalgische details. Zo is Spectra Nostalgic het best te omschrijven. De gashaard is namelijk geïnspireerd op de vuurhaarden die we kennen van oude kastelen. Hoewel het model is gestoeld op de nieuwste technologische mogelijkheden voert de idyllische uitstraling de boventoon. Dat zorgt voor koninklijk woongenot in een ambiance die in alle opzichten comfortabeler is dan die van de oude adel.

Gesloten verbranding

Spectra Nostalgic beschikt over een gesloten verbrandingssysteem. Een bewuste keuze in een tijd waarin goed geïsoleerde woningen en dubbele beglazing eerder regel dan uitzondering zijn. Het fraaie vlammenspel geeft bovendien letterlijk en figuurlijk warmte aan het interieur – mooi meegenomen in deze hectische wereld waarin we vandaag leven.

‘Appliance of the year’ award

Spectra Nostalgic zal in België ongetwijfeld heel wat woonruimtes verrijken. En ook internationaal kan de gashaard wellicht rekenen op een grote populariteit. De toon hiervoor werd gezet in Engeland. Hier werd Spectra Nostalgic tijdens de vakbeurs Hearth & Home de grote winnaar. Niet alleen werd de prijs voor ‘best gasfire’ gewonnen, ook de prestigieuze ‘Appliance of the year’ award werd in de wacht gesleept: een prijs voor het meest aansprekende product op de beurs. Een mooi resultaat voor de Belgische interieurbranche in het algemeen en Faber International in het bijzonder.