Extra ruimte nodig in huis? Leg gewoon een extra verdieping aan!

14 december 2021 Bron: Bouw & Wonen
Extra ruimte nodig in huis? Leg gewoon een extra verdieping aan!
Zou je ook willen dat je woning in ruimte verdubbelt? Wat als we je nu vertellen dat dat gewoon mogelijk is? En het is ook nog eens een stuk makkelijker en betaalbaarder dan je nu denkt! De oplossing is namelijk het aanleggen van een extra tussenvloer.

Wat is een tussenvloer?

Een tussenvloer is precies wat de naam al doet vermoeden: een vloer tussen twee verdiepingen in. Een tussenvloer kan in principe worden geplaatst in elke woning, mits je plafond hoog genoeg is! Je moet immers wel rechtop kunnen staan zonder je hoofd te stoten.

Een extra verdieping hoeft niet duur te zijn

Binnen een relatief kort tijdsbestek een extra verdieping thuis? Dat klinkt als een dure verbouwing. Maar niets is minder waar. Met een extra tussenvloer verdubbel je binnen de kortste keren de ruimte in huis. En nee, je hoeft hiervoor niet diep in de buidel te tasten. Wanneer je meer ruimte wil creren denk je al snel aan een uitbouw of misschien wel een verhuizing. Beide opties kosten veel geld waar je in de meeste gevallen een hypotheek of lening voor aan hoeft te vragen. Bij een tussenvloer is dat vaak niet nodig.

Ook fijn: een tussenvloer heeft een hele robuuste en stoere uitstraling die perfect past in een modern en industrieel interieur.

Waarom je wil kiezen voor een tussenvloer

In de krappe woningmarkt is het op dit moment een hele zoektocht naar een nieuwe en ruimere woning. De vraagprijs wordt in de meeste gevallen flink overschreden en je bent veel meer geld kwijt aan een koopwoning dan een aantal jaar geleden. Ook de aannemers en timmerlui zijn hartstikke druk en de wachttijden lopen inmiddels uit de hand. Je bent dus niet alleen meer geld kwijt, je moet ook langer wachten.

De voordelen van een tussenvloer:

  • Het is minder duur dan het kopen van een koophuis
  • De wachttijden zijn korter dan bij een reguliere verbouwing
  • Het is een modieuze tussenvloer die past bij een industrieel interieur

Mezzanine vloer in huis

Een andere mogelijkheid is het kiezen voor een mezzaninevloer. Deze extra verdieping werd vroeger al ingezet om optimaal gebruik te maken van de ruimte in huis. Op de mezzanine sliep het personeel van rijke families. Tegenwoordig kun je deze extra verdieping gebruiken voor bijvoorbeeld extra opslag, een knusse zithoek, fitnesruimte en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Heb je behoefte aan meer ruimte, maar kun je maar geen geschikte woning vinden in de buurt? Of zie je een aanbouwing en ingrijpende verbouwing niet zitten? Wil je een budgetvriendelijke oplossing voor je ruimtegebrek? Zijn de antwoorden hierop ja?! Investeer dan in een extra verdieping in huis. Aangezien de wachttijden hier wl behapbaar zijn, kun je binnen een relatief korte periode al genieten van meer ruimte in huis.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo