Architectuur

Expositie Latijns-Amerikaanse architecten

Van 12 september t/m 31 oktober is de expositie ‘Freshlatino’ te zien in het Instituto Cervantes in Utrecht. Freshlatino is een gezamenlijk project van veertien Latijns-Amerikaanse architectenbureaus.

De veertien Latijns-Amerikaanse architectenbureaus laten tijdens Freshlatino zien hoe de complexiteit van de hedendaagse stad, door ingrepen in de openbare ruimte, op een nieuwe manier benaderd kan worden. Het werk van de architecten bevindt zich op het snijvlak van de hedendaagse kunst, performance en architectuur. Bij het exposeren van hun werk, tijdens Freshlatino, maken de veertien architectenbureaus gebruik van een video, een geluidscollage met muziek, nieuwsfeiten uit de deelnemende landen en een website.

Freshlatino is een Transatlantisch platform, dat de continenten aan weerszijden van de Atlantische Oceaan met elkaar verbindt. De expositie vond eerder al plaats in steden als Madrid, Boekarest, London, New York, Sao Paulo, Shanghai en Sydney. Freshlatino is op zondag 12 september tijdens Utrecht Uitfeest geopend.

Lees verder op Architectenweb.nl