Evenementen tijdens Batibouw 2018

  BE   14 december 2017 Bron: Batibouw
Evenementen tijdens Batibouw 2018
Van donderdag 22 februari tot en met zondag 4 maart opent Batibouw opnieuw de deuren. Alle paleizen van Brussels Expo worden dan elf dagen gevuld met zon 1000 exposanten die samen veertien sectoren vertegenwoordigen. Schrijf ook alvast deze evenementen die tijdens Batibouw plaatsvinden in je agenda. Een volledige evenementenkalender is vanaf midden januari beschikbaar op de website van de beurs.

Jobday & Jobwall

Op dinsdag 27 februari geeft Batibouw tijdens de Jobday de kans aan exposanten om geschikte kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. Bezoekers kunnen bovendien gedurende de hele beurs alle aanbiedingen bekijken aan de Jobwall bij de Conference Room in Paleis 5.

Infosessies tijdens de beurs

De hele beurs lang kan de bezoeker in onder andere de vernieuwde Conference Room terecht voor allerlei infosessies. De Orde van Architecten organiseert bijvoorbeeld infosessies voor het grote publiek over de rol en de meerwaarde van de architect in een bouwproject

BouwForum veiligheid als speerpunt van nieuw beleid

Het BouwForum van de Confederatie Bouw is een jaarlijks event rond n specifiek thema dat de sector aanbelangt. Traditioneel vindt het forum plaats op de openingsdag van Batibouw. Het is ondertussen al de 14de keer dat de Confederatie Bouw het BouwForum organiseert.

Veiligheid ligt de aannemers nauw aan het hart. Daarom moet veiligheid integraal deel uitmaken van een doorgedreven veiligheidscultuur. Het 14de BouwForum van de Confederatie Bouw is het startschot van dat nieuwe beleid.

Hoewel de sector nu al volop inzet op veiligheid en welzijn op het werk, reikt de ambitie van de bouwsector verder. Ze wil dat in de toekomst bouwbedrijven veiligheid beschouwen als een inherent onderdeel van een beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Tot vandaag ligt de focus nog al te zeer op reactieve preventie, terwijl veiligheid proactief benaderd moet worden. Veiligheid moet integraal onderdeel worden van de bedrijfscultuur.

Het 14de BouwForum van de Confederatie Bouw wil bouwbedrijven hiervoor bewustmaken en vervolgens de nodige instrumenten aanreiken om proactief aan de slag te gaan. Ze nodigt daarvoor andere EU-landen uit om hun best practices te delen.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo