Dossier Batibouw

Succesvolle 58e editie van Batibouw afgesloten

  BE   27 februari 2017 Bron: Batibouw
Succesvolle 58e editie van Batibouw afgesloten
De 58ste editie van Batibouw sloot deze zondag met een positieve noot de deuren. De bouw-, renovatie- en woonbeurs is de grootste tot nu toe en blijft duidelijk de start van het nieuwe bouwjaar. Het record van vorig jaar werd bijna geëvenaard: zo’n 297.000 (ver)bouwers kwamen over de vloer. Met één nocturne minder en een weekend dat in de krokusvakantie valt, is dat een opmerkelijk resultaat. Batibouw is dit jaar een succesformule door de aandacht voor renovatie en connectiviteit, twee tendensen waarnaar de bezoeker duidelijk op zoek is, naast de steeds drukbezochte keuken- en badkamerinnovaties. 

Zowel bezoekers als exposanten waren dit jaar weer talrijk aanwezig tijdens Batibouw. Met 80 exposanten meer dan vorig jaar, en zo’n 12.000 experts, werd de enthousiaste bezoeker in de watten gelegd. ‘Bezoekers blijven met een duidelijk doel voor ogen naar Batibouw komen: ze zoeken gericht naar wat ze nodig hebben’, zegt Bart Van Den Kieboom, woordvoerder van de beurs. ‘Daarom is een comfortabel bezoek van belang: we hebben voor het eerst extra doorgangen tussen de paleizen voorzien, wat zorgde voor een betere doorstroming en verdeling van onze bezoekers’, voegt hij eraan toe.

Ook de exposanten zijn blij met de opkomst. Door de kwaliteitsvolle bezoeker is het contact tussen standhouder en kandidaat-(ver)bouwer eens zo belangrijk. Het aantal bezoekers blijft stabiel, en dat is mede dankzij het succes van de twee nocturnes, waarvan één voor de professionals, en één voor het grote publiek op de laatste donderdag van de beurs. Batibouw blijft de focus leggen op de beleving van de bezoeker: het ontdekken van het aanbod met de vijf zintuigen. Daar houden ook de exposanten rekening mee, legt Isabelle Huyghe, Channel Marketing Manager bij Niko uit: “De klant is steeds beter geïnformeerd, daarom willen we hen een ‘experience’ laten beleven op de Niko stand om ze zo nog beter te informeren over de Niko-oplossingen.”

Een succesvolle nieuwigheid die zowel bij de exposanten als de bezoeker goed werd onthaald, is de Light Avenue. Deze wandelgang verschaft de bezoeker alle nodige informatie over verlichting, die de aanwezige experts maar al te graag gaven. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, begint Alfons Verdat van Geve Verlichting. “Dit initiatief kan ons zeker bekoren en is zowel door de bezoekers als mijn collega-exposanten goed onthaald.” 

Dat naast de nieuwbouw nu ook renovatie op Batibouw hoge ogen gooit, verwondert niet. Deze trend valt te verklaren door de populariteit van het wonen in de stad. En daar zijn door de betonstop de nieuwste renovatie-oplossingen meer dan welkom.  Een trend die zich al een aantal jaren duidelijk laat merken tijdens Batibouw , maar die dit jaar eens zo sterk wordt bevestigd, is het belang van connectiviteit. Onze huizen worden almaar vaker een computer met een dak. Op weg naar huis in de auto de verwarming thuis aanzetten terwijl de gordijnen sluiten en de dimlichten aangaan, het is maar één voorbeeld van de geconnecteerde woning.

Batibouw 2018 gaat door van 22 februari tot en met 4 maart in Brussels Expo.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo