Verbouwen

Een blik op Batibouw 2018

Een blik op Batibouw 2018
Tijdens de jaarlijkse persconferentie lichtte Fisa, de organisatie van Batibouw 2018 een tipje van de sluier over de grootste bouw-, renovatie- en decoratiebeurs van België. CEO Bart Van Den Kieboom en Jan Jughmans, directeur van Batibouw, wierpen een licht op de beurs. Samen met de voorzitter van Deficom, Philippe Lhomme, introduceerden zij de thema’s, evenementen en blikvangers van Batibouw 2018.

Een opvallende nieuwkomer dit jaar zijn de campagnebeelden. Met als slogan ‘Your home, your life’ tonen de warmte- en levensplek die een huis is. Want Batibouw is dé plaats om het grootste, levenslange project in iemands leven te realiseren: een thuis.

Batibouw 2018

Naar goede gewoonte was Robert De Mûelenaere van de Confederatie Bouw aanwezig om de situatie in de bouwsector te schetsen. De slides en de volledige presentatie vindt u als bijlage van dit persbericht of kunt u hier downloaden.

Van donderdag 22 februari tot en met zondag 4 maart opent Batibouw opnieuw de deuren. Alle paleizen van Brussels Expo worden dan elf dagen gevuld met zo’n 1000 exposanten die samen veertien sectoren vertegenwoordigen.

Projecten tijdens Batibouw 2018

Naast de belangrijkste spelers gespecialiseerd in bouw, renovatie en interieur, heeft BATIBOUW elk jaar enkele interessante projecten in petto. Een aantal van deze nevenactiviteiten maakt al een aantal jaren deel uit van het decor van de beurs, andere zijn dan weer gloednieuw.

Walk of Floors – nieuw op Batibouw 2018
Batibouw is een belevingsbeurs, en de nieuwe Walf of Floors is daarvan een mooie illustratie. Bezoekers kunnen in Paleis 6 verschillende soorten vloerbedekking ontdekken. Ze worden tentoongesteld op sokkels tot een meter hoogte. Zo krijgt de bezoeker de kans om zijn smaak te ontdekken door de vloeren aan te raken of door er met de blote voeten over te lopen.

Walk of Flame – nieuw op Batibouw 2018
Om haarden en kachels extra in de verf te zetten, creëert BATIBOUW dit jaar voor het eerst de ‘Walk of Flames’. Deze L-vormige passage maakt de keuze voor de bezoeker alleen maar makkelijker: alle grote namen demonstreren er hun nieuwste haarden en kachels. Bovendien kan iedereen in de verwarmde gang terecht voor neutraal advies over het gebruik van een kachel of haard.

Immovillage
Potentiële investeerders in vastgoed zijn een belangrijke doelgroep van Batibouw. Het Immovillage, dat de hele Astridhal inneemt, is een trefpunt voor alle spelers in de vastgoedsector. Zowel professionals als particulieren maken er kennis met alle facetten van de immobiliënmarkt. Geïnteresseerden in onroerend goed kunnen zich er laten bijstaan door deskundigen uit de sector.

Build-IT
Voor de elfde keer op rij vindt Build-IT plaats tijdens de professionele dagen van de beurs. Op donderdag 22 en vrijdag 23 februari komen kenners van de informatie- en communicatietechnologie (hardware en software) samen in de Astridhal tijdens dit unieke ICT-evenement.

Garden Room
Een project dat snel is uitgegroeid tot een vaste waarde op Batibouw: de Garden Room. Deze ‘buitenkamer’ bevindt zich aan de buitenkant van Paleis 1, in een tent van 500 m². Bezoekers kunnen zich er laten inspireren over de inrichting en afwerking van hun eigen tuin. De Garden Room laat zien hoe de inrichting van de buitenruimte effect kan hebben op de sfeer die het uitdraagt. Tuinarchitecten en -aannemers staan aan de ingang van Paleis 1 klaar om de bezoekers het beste advies te geven over hun stukje groen. Enkele deelnemers van de Garden Room trekken de lijn door naar Paleis 1 en voegen hun standen samen voor een nieuw tuinproject genaamd ‘Outspiration’.

Light Avenue
Een wandelpad dat toont hoe goede verlichting bijdraagt tot een warm en gezellig interieur: dat is de succesformule van de Light Avenue, die dit jaar voor de tweede keer te ontdekken valt. De bezoeker kuiert door de verlichte verbinding tussen Paleis 8 en 9 in de Patio en maakt zo kennis met enkele gekende verlichtingsproducenten. Inspiratie voor het eigen interieur verzekerd!

Ook interessant