Energiezuinige verwarming, ook voor het zwembad!

  BE   17 maart 2011 Bron: RCA
Energiezuinige verwarming, ook voor het zwembad!
Thercon, bekend als verdeler van de Japanse General-warmtepompen in de Benelux, heeft vanaf 1 maart ook een oplossing voor zwembaden in het gamma. De ‘Poolstage’ is een lucht-water warmtepomp van Zweedse makelij die de beste prestaties combineert met onderhoudsvriendelijke werking en ontwerp.

“Met deze warmtepomp bieden we een rechtstreeks antwoord op de toenemende vraag van koeltechnici en installateurs. Onze General Waterstage heeft optioneel een zwembadwisselaar, maar voor dit toestel blijft het een secundaire functie. Als General distributeur staan topprestaties centraal voor ons, en dus gingen we op zoek naar het beste alternatief in de markt. Dit juweeltje vonden wij bij het Zweedse merk Pahlén, zowel naar kwaliteit, design als rendement”, zegt Erik Waumans van Thercon.

De Poolstage is een specifiek voor zwembaden ontworpen warmtepomp, verkrijgbaar in twee vermogens (8,8 en 12 kW), voor watervolumes van respectievelijk 10 tot 50 of 50 tot 75 m3. De warmtepomp ontrekt de warmte uit de omgevingslucht en injecteert deze via de titanium wisselaar in het zwembad.

Erik Waumans: “De Poolstage biedt een COP van 6,3 bij de 25/25 verhouding (buitentemperatuur/watertemperatuur) en van 4,7 bij 15/25. Met andere woorden, dit is een zeer krachtig en energie-efficiënt alternatief, waarbij je tot zes keer minder elektriciteit verbruikt dan met een klassieke elektrische verwarming.”

EXTRA TROEVEN

De Poolstage is uitgerust met een uniek elektronisch geregeld expansieventiel, dat de werking van de koudemiddelstroom nauwgezet optimaliseert. Bovendien is hij beveiligd tegen een laag waterdebiet en te lage buitencondities. Verder beschikt hij over een titanium warmtewisselaar, wat hem duurzaam bestand maakt tegen de agressieve, chloorrijke omgeving. Binnen de compacte kunststof behuizing spint een uiterst geluidsarme compressor (slechts 48 dB op 1m afstand), voorzien van een elektronisch bedieningspaneel met timerfunctie. Door middel van deze timerfunctie kan de warmtepomp gekoppeld worden aan het programma van de zwembadpomp. Kortom, zowel visueel als akoestisch is de Poolstage discreet aanwezig, volledig corrosiebestendig én makkelijk schoon te houden.

Beschikbaar vanaf 1 maart 2011
Prijs:
- 8,8 kW (PM09): € 2735 (excl. btw)
- 12 kW (PM12): € 3801 (excl. btw)

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo