Duurzaam Bouwen

Energie@bis: volledige hal 8 = energiehal

Het beperken van het energieverbruik van onze woningen blijft een ecologische en economische prioriteit en de daaruit gegroeide markt van energiebesparende materialen, producten, toestellen en installaties wordt alsmaar groter. Nieuwe technologieën en diverse toepassingen van hernieuwbare energie zijn niet meer weg te denken en worden bovendien verplicht bij bouwen en verbouwen.
Daarom breidt bis, in samenwerking met Eandis (het bedrijf dat ervoor zorgt dat elektriciteit en aardgas tot in je woning komen), de oppervlakte die aan dit item wordt voorbehouden nog fors uit. Daarvoor wordt zelfs de tweede grootste hal van Flanders expo volledig ingepalmd: hal 8 (10.000 m2 vloeroppervlakte).

De (ver)bouwer kan hier terecht voor alle mogelijke toepassingen van energie-efficiënt en duurzaam bouwen. Met uiteraard veel aandacht voor hernieuwbare energie (fotovoltaïsche en thermische zonnepanelen, warmtepompen, windenergie, pelletkachels ...), laagenergie- en passiefhuizen, energiezuinige verwarmingssystemen, isolatiematerialen, eco-kranen, domotica, beglazing, ventilatiesystemen, ...
Ook de Vlaamse en de Federale Overheid en Eandis zelf zullen hier aanwezig zijn om de nodige informatie, documentatie én advies te verstrekken en vragen van de bezoekers over wetgeving, premies enzovoort te beantwoorden. In één woord: incontournable, deze Energiehal.

Praktische informatie

DATA: van zaterdag 8 oktober tot zondag 16 oktober 2011
PLAATS: Flanders expo, alle hallen

OPENINGSUREN:
weekdagen: van 13 tot 19 uur
weekend: van 10 tot 19 uur
vrijdag 14 oktober: van 13 tot 23 uur (de Nacht van bis)

TOEGANGSPRIJS:
volwassenen: € 10
kinderen tot 16 jaar gratis (indien vergezeld van ouders)

Ook interessant