Duurzaam Bouwen

Energie zuiniger wonen

Aanbieders van energie vergelijken we eigenlijk onderling alleen bij een verhuizing, een energie besparende verbouwing of wanneer de kosten de pan uitrijzen. Voor de rest betalen we braaf elke maand automatisch onze rekening en weten soms niet eens wat we afzonderlijk voor water, gas en licht betalen. Hoe langer we bij een maatschappij zitten hoe verder we ook schijnen in te dutten. Dat is jammer want hiermee zijn we een dief van onze eigen portemonnee. Wanneer we op vakantie gaan bekijken en vergelijken we toch ook alle reisaanbieders en nemen geen genoegen met de eerste de beste?

Besparen begint met vergelijken

Energie besparen, zo hebben we al vroeg geleerd, begint met het een uurtje eerder lager draaien van de thermostaat. Met programmeerbare temperatuurbeheersing van tegenwoordig gaat dat automatisch en hoef je daar niet meer aan te denken maar dat betekent niet dat je dan klaar bent. Sinds de privatisering van de energieaanbieders is er concurrentie op de energiemarkt ontstaan en wanneer je als klant dit niet volgt betaal je al snel te veel.

Het is niet te doen om zelf alle energiebedrijven met elkaar afzonderlijk te gaan vergelijken. Dat hoeft ook niet er zijn sites met een ingebouwd programma die binnen enkele seconden voor jou de scherpste deal op je scherm tonen. Pricewise is zo'n site waar je naast energie vergelijken tevens de prijzen van verzekeraars en media-aanbieders tegen elkaar kan afwegen.

Betaal naar verbruik

Statistieken vertellen ons dat de gemiddelde Nederlander zo'n € 250,- per jaar teveel betaalt voor zijn nutsvoorziening. Heb je dan ook nog een handmatige thermostaat die je vaak te laat terugdraait zou dat bedrag met een beetje opletten zo maar kunnen verdubbelen. Energie zuinig wonen begint bij jezelf gewoon door een beetje op te letten. Pricewise is er niet alleen om een vergelijking te maken tussen aanbieders, ook wanneer je er na de online energiecheck niet helemaal uitkomt staan de medewerkers je graag te woord. Dus word wakker, laat je energie vergelijken en betaal voortaan niet meer dan je werkelijk verbruikt.

Ook interessant