Nieuwbouw

Eerstesteenlegging woonproject Bootsman in Oostende

De bouw van de eerste fase van Residentie Bootsman is gestart. Deze residentie ligt op een deel van het terrein van de Marinekazerne Bootsman Jonsen en grenst aan het 19de eeuwse Maria Hendrikapark, een aangename en groene oase in de stad. De site van Bootsman ligt tussen de Lijndraaiersstraat, de Zinnialaan en de Iependreef. In totaal komen hier zes gebouwen.

De gronden op de site Bootsman werden destijds door de Stad Oostende aangekocht van Defensie om er een ambitieus stadontwikke-lingsproject te realiseren. Comfortabel wonen in een groene en kalme omgeving, vlakbij het gezellige centrum van Oostende, dat is iets om naar uit te kijken. De nieuwe stedelijke woonbuurt die binnenkort gestalte krijgt op de site van de voormalige Kazerne Bootsman Jonson wekt daarom nu al blije verwachtingen.

De eerste fase omvat 3 gebouwen, waarvan twee Urban Villa’s met elk 18 appartementen met ondergrondse parkeerplaatsen en berg-ruimten. Het derde gebouw telt 14 appartementen en 2 commerciële ruimtes en maakt deel uit van een initiatief van de Stad Oostende dat jonge gezinnen en koppels de kans geeft om een betaalbare woning te kopen op een centrumlocatie.

Eerstesteenlegging woonproject Bootsman in Oostende

De eigentijdse Urban Villa’s omvatten verschillende 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen. Van de gelijkvloerse woningen met privé-tuin tot en met de penthouses met uitzicht op het park variëren de oppervlakte en de indeling. Dankzij de grote variatie aan woonoppervlaktes spreekt dit nieuwbouwproject zowel investeerders aan als tweedeverblijvers en mensen die zich permanent komen vestigen in deze unie-ke badstad.

In dit project geen hoogbouw, maar eigentijdse gebouwen met een bijzonder architecturaal ontwerp. Gebaseerd op een tuinstad architec-tuur en geïnspireerd op de geklasseerde officiersmess van de kazerne Bootsman. De gebouwen worden bovendien ‘geschrankt’ ingeplant - een doordachte keuze van de ontwerper, die ervoor zorgt dat elk appartement van véél daglicht geniet.

Eerstesteenlegging woonproject Bootsman in Oostende

Dit stedelijke woonproject is het resultaat van een publiek-private samenwerking tussen de Stad Oostende en de ontwikkelaars DMI Vast-goed en Willemen Real Estate. Zij zetten blijvend in op leefomgeving, duurzaamheid en woonkwaliteit. De ontwikkelaars investeren aan-zienlijk in de aanleg van het openbaar domein op de site, zodat het volledige terrein om en rond de gebouwen een aangenaam, groen cachet krijgt. Momenteel zijn de afbraakwerken bijna voltooid, de ruwbouwwerken zullen in april 2016 klaar zijn en fase 1 zal volledig af-gerond zijn in de herfst van 2016.

Ook interessant